30 Haziran 2015 15:38

Döner sermaye kesintisini protesto ettiler

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki sağlık emekçileri döner sermaye ücretlerinin kesilmesini protesto etti.

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki sağlık emekçileri döner sermaye ücretlerinin kesilmesini protesto etti. Çocuk, onkoloji ve acil vakalar dışında vaka almayan sağlık emekçileri, tüm birim ve çalışanlarıyla eyleme katıldı. Döner sermaye kesintilerinin bu kez tüm çalışanlar tarafından protesto edilmesi dikkat çekti. Doktorlar da eyleme destek verdi.

SES, Türk Sağlık-Sen ve Genel Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi üyelerinin yaptığı eylemde açıklama yapan SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur, emeklerinin karşılığını alamazken, döner sermaye ek ödemeleri emekliliğe yansıtılmazken, vergi dilimlerine dahil edilirken, ek ödemeler temel ücretlere yansıtılmazken bir de döner sermayenin kesildiğini söyledi. Uğur, “Bizler artık nitelikli sağlık hizmeti veremez hale geldik. Kendi sağlığımızı koruyamaz hale geldik. Hastaneyi bizler borçlandırmadık, performansı bizler istemedik, performans sistemi sağlığa zararlıdır dedik inandıramadık” dedi.

Hemşire sayısı başta olmak üzere personel sayısının arttırılması ve çalışma koşullarının düzelmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Uğur, “Bedensel, ruhsal, sosyal sağlığımızı kaybetmişken, istediğimiz zaman senelik izin bile kullanamazken ücretlerimizde düşüşle karşılaştık. Biz hakkımızı istiyoruz. Lütuf, sadaka istemiyoruz” diye konuştu.

Bu eylemin bir uyarı olduğunu söyleyen Uğur, kesinti kararının geri alınmaması ve bu ay yapılan kesintilerin iade edilmemesi durumunda hizmet üretmekten gelen güçlerini kullanacaklarını duyurdu.

Döner sermaye sisteminin sağlıkta dönüşümün sonucu olduğunu söyleyen Genel Sağlık-İş İzmir Şube Başkanı Muteber Çolak da, bu sistemin özel sermayeye peşkeş çekme çalışmasının altyapısı olduğunu, diğer sektörler üzerinde oynanan oyunun bu kez hastaneler üzerinde oynandığını ifade etti.

Basın açıklamalarının ardından sağlık emekçileriyle bir araya gelen Başhekim, kesintinin sebebinin teknik bir hatadan dolayı olduğunu, telafi edeceklerini söyledi. Başhekimin yaptığı açıklamadan tatmin olmayan sağlık emekçileri, kesintilerin iade edilmemesi durumunda iş bırakma eylemine kadar gideceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4 genç 'TİKKO üyeliği' iddiasıyla tutuklandı

SONRAKİ HABER

TEOG’daki skandal Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...