30 Haziran 2015 07:02

Zafer işareti yapınca hakkında dava açıldı

Paylaş

HDP Karaçoban İlçe Eşbaşkanı Mehmet Tilki hakkında, 6-7 Ekim'de yaşanan Kobanê'ye destek eylemleri esnasında sadece zafer işareti yaptığı için "örgüt üyeliği ve örgüt propagandası" iddiasıyla başlatılan soruşturma, davaya dönüştü. Kararın siyasi olduğunu belirten Tilki ise zafer işareti yapmaya devam edeceğini söyledi.

Kürt siyasetçilere dönük daha önce "KCK" gibi siyasi soykırım yargılamaları ile düşmanca tavrını ortaya koyan yargı, bu tutumunu sürdürmeye devam ediyor. Buna dair son örnekle ise Erzurum'da karşılaşıldı. Kobanê'ye yönelik geçtiğimiz yıl 6-8 Ekim tarihleri arasında tüm dünyada yayılan Kobanê'ye destek eylemleri sırasında Erzurum'un Karaçoban ilçesinde, katliamın protesto edildiği basın açıklamasına katılıp, sadece zafer işareti yaptığı gerekçesiyle HDP Karaçoban İlçe Eşbaşkanı Mehmet Tilki hakkında Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Örgüt üyeliği ve örgüt propagandası" iddiasıyla soruşturma açıldı.

ZAFER İŞARETİ, PKK VE KCK SİMGESİYMİŞ!

Zafer işaretini, "PKK ve KCK'nin simgesi" olarak değerlendirilen savcılığın bu suçlama ile hazırladığı iddianame doğrultusuna Tilki, 2 Temmuz tarihinde Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Hakkında başlatılan soruşturmanın davaya dönüşmesini değerlendiren Tilki, ileri sürülen gerekçeyi skandal olarak nitelendirdi.

Bu yaklaşım ile birlikte yargının bağımsız olmadığını ve AKP'ye hizmet ettiğinin bir kez daha açığa çıktığını belirten Tilki, tepkisini "Sadece zafer işareti yaptım. Zafer işareti, evrensel bir simgedir. Dünyanın her tarafında zafer işareti yapılıyor, nasıl olur da bu direk PKK yada KCK'nin sadece sembolü olarak gösterilebiliniyor anlamak zor. Türkiye'de de milyonlarca kişi zafer işareti yapıyor. Öyleyse herkes hakkında soruşturma başlatsınlar. Böyle bir şey kabul edilemez. Yargı AKP'nin politikalarına göre ilerlemekte. Hakim ve savcılar tarafsızlıklarını ve bağımsızlıklarını bir kenara bırakmış, AKP'ye hizmet etmektedir" sözleriyle dile getirdi. 

Verilen karanın tamamen siyasi olduğunu söyleyen Tilki, AKP'nin 7 Haziran yenilgisini Kürt siyasetçilerden çıkarmaya çalıştığını da belirtti.

'ZAFER İŞARETİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Başka gerekçe bulunamadığı için hakkında saçma sapan bir gerekçe ile suçlamada bulunulduğunu dile getiren Tilki, diğer Kürt siyasetçilerin de benzeri davalarla sindirilmeye çalışıldığını kaydetti. Tilki, buna rağmen mücadelesinden hiçbir zaman geri adım atmayacağını vurgulayarak, zafer işareti yapmaya devam edeceğini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AFAD'dan Kobanê'de katliam yapan IŞİD üyesinin kampta kaldığı itirafı

SONRAKİ HABER

Dağlıca’da yoğun top atışları!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...