30 Haziran 2015 06:13

Darp etti, kamyonun altına attı, polis serbest bıraktı

Paylaş

Türkiye'de yargının kadına yönelik şiddet karşısında izlediği cezasızlık pratiğinin son örneği Dersim'de yaşandı. Tunceli Üniversitesi Çevre Mühendisliği 2'nci sınıfta okuyan Baran Can isimli öğrenci, arkadaşı G.T'yi darp ederek, seyir haline olan bir kamyonun altına attı. Gözaltına alınan Can, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Karakolda ifade vermek için giden mağdure G.T ise, polislerin “Sen başka biriyle mi görüşüyordun” sorusuyla karşılaştı. 

Kadına yönelik şiddet ve tecavüzün yargı tarafından "cezasızlıkla" meşrulaştırıldığı Türkiye'de, kadına yönelik şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Adı kadın cinayetleriyle anılır hale gelen Türkiye'de yargının kadına yönelik şiddet karşısında izlediği cezasızlık pratiğinin son örneği 17 Haziran'da Dersim'de yaşanan bir olay oldu. Tunceli Üniversitesi Çevre Mühendisliği 2'nci sınıfta okuyan Baran Can isimli öğrenci, geçtiğimiz hafta arkadaşı G.T'yi dakikalarca darp ederek, seyir halinde kendilerine doğru gelen bir kamyonun altına attıktan sonra gözaltına alınarak götürüldüğü Dersim Emniyet Müdürlüğü tarafından serbest bırakıldı. G.T'yi daha önce de darp eden Can, serbest bırakıldıktan sonra ise aileyi arayarak, "Serbest bıraktılar beni, hadi gelin bulun" diyerek tehdit etti. 

KAMYONUN ALTINA ATTI

Olaya ilişkin konuşan G.T'nin ablası E.T, kardeşini saatlerce darp ettikten sonra götürüldüğü Dersim Emniyet Müdürlüğü'nden elini kolunu sallayarak çıkan Can'ın, kardeşine daha önce de şiddet uyguladığını söyledi. 

Can'ın olaydan bir gün önce de yengesiyle, kardeşinin birlikte kaldığı eve giderek kardeşini darp ettiğini söyleyen E.T, "Evin kardeşimi önünde darp ederek telefonunu almaya çalışıyor. Yengem engel oluyor" dedi. Ertesi gün tekrar evin önüne gelen Can'ın, bu kez kardeşini yol boyunca darp ederek Dersim merkezde bulunan Dikilitaş'a götürdüğünü anlatan E.T, Can'ın kardeşini, Dikilitaş'taki mezarlığın üzerine atarak, "Senin yerin burası olacak" diyerek tehdit ettiğini söyledi. 

Dikilitaş'ta darp etmeye devam ettiği kardeşini caddeye çıkaran Can'ın, G.T'yi şehir merkezinden kendilerine doğru gelen kırmızı renkli bir kamyonun altına attığı söyleyen E.T, son anda frene basan kamyon şoförünün kardeşini ölümden kıl payı kurtardığını söyledi. 

KARAKOLDAN ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK ÇIKTI 

Ailesi ve çevrede bulunan yurttaşlar tarafından Dersim Devlet Hastanesi'ne götürülen G.T'nin, ifade vermek için gittiği Dersim Emniyet Müdürlüğü'nde yaşadıkları ise kadın katliamlarının nedenlerini açıklar nitelikte. Şikayet için gittiği karakolda polisler tarafından sorulan,'Sen başka biriyle mi görüşüyordun' şeklindeki sorularla uğradığı şiddet adeta meşrulaştırılan G.T'ye üç günlük darp raporu verilirken, Can ise karakolda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

SERBEST BIRAKILDIKTAN SONRA TACİZLERİNE DEVAM ETTİ

Karakoldan elini kolunu sallayarak çıkan Can'ın serbest bırakıldıktan sonra ablasını arayarak, 'Serbest bıraktılar beni, hadi gelin bulun' dediğini söyleyen E.T, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Direnişteki SeraPool işçilerine polis ablukası

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Çıkarlar uğruna savaş çığırtkanlığı yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa