30 Haziran 2015 04:53

Roboski’de asker, ev ve araçları taradı, katırları katletti

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde askerler sabah saatlerinde ev ve araçları taradı çok sayıda katırı katletti.

Paylaş

Kürşat YILMAZ
İstanbul

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde askerler sabah saatlerinde ev ve araçları taradı çok sayıda katırı katletti.

Dün Roboski’de saatlerce köylülerle çatışan askerler sabah saat 5 sularında konvoyla köyün içinden geçerken herhangi bir gerginlik bulunmamasına rağmen yol üstündeki evleri araçları, hayvanları taradı, çok sayıda katır katledildi 

Gazetemize yaşananları aktaran HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü duruma tepki göstererek  “Bu açık bir katliam girişimidir. Askerler köyü taradığı sırada yol üstünde insanlar da olabilirdi ve o insan şimdi yaşamaya bilirdi. Bu Roboski’de bize 4 yıl önce açılan savaşın devamıdır. Bizim artık Roboski’de can güvenliğimiz yok. Her hangi bir askerin açacağı ateşe maruz kalma durumumuz var. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu hiçbir şekilde açıklana bilinir, mazur görülecek, sessiz kalınacak bir şey değildir. Bu dünden beri yaşananlar farklı olaylara neden olabilirdi. İnsanlar öfkeli ve endişeli” dedi. 

Dün Roboskî köyünde, sınıra yapılan askeri sevkiyata tepki gösteren köylüler asker saldırısı ile karşılaşmıştı. Çok sayıda asker ve zırhlı aracın sınır bölgesine doğru hareket etmesi üzerine, sevkiyata tepki gösteren köylüler, askerlerin saldırısına uğramıştı. Karayoluna çıkan çoğunluğu kadınlardan oluşan köylüler, sevkiyatın durdurulmasını istemiş, ancak askerlerin gaz bombalı saldırısına maruz kalmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Ford Otosan yönetimi Türk Metal’i yeniden örgütlüyor

SONRAKİ HABER

Yurt gazetesinde çalışanlar iş bıraktı gazete bugün çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...