29 Haziran 2015 14:02

TOFAŞ çadırına kitlesel ziyaret

İş çıkışı, işten çıkarılan arkadaşlarını ziyarete gelen B Vardiyası işçileri 'Öğrenerek ilerliyoruz. Bu işi bıraktığımızı düşünmesinler' diyerek mücadelelerinin devam edeceğinin sinyallerini verdiler.

Paylaş

TOFAŞ fabrikasında işten atılan 83 işçinin Bursa kent meydanında açtığı standa TOFAŞ B vardiyasından destek geldi. İş çıkışı işten çıkarılan arkadaşlarını ziyarete gelen B Vardiyası işçileri "Öğrenerek ilerliyoruz. Bu işi bıraktığımızı düşünmesinler" diyerek mücadelelerinin devam edeceğinin sinyallerini verdiler. Yapılan hatalardan ders çıkardıklarını ve artık birliklerini güçlendirmek için hareket edeceklerini belirten işçiler "Ölmek var, dönmek yok" sloganları atarak ve marşlar söyleyerek beklemeye devam ettiler.

Ziyarete gelen iş arkadaşlarına seslenen işçi temsilcisi İbrahim Gürkan "Arkadaşlar biz bu yoldan ne olursa olsun dönmeyeceğiz.sayfamıza telefonlarımıza mesajlar geliyor. 'Hakkınızı helal edin' diye siz mücadeleye devam ettiğiniz sürece bütün arkadaşlarımızın, atılan herkesin hakkı size helal olsun. Mücadeleden vazgeçen bizleri sizleri yolda bırakanlara söylüyorum. Vazgeçen, yılgınlığa kapılan kimseye hakkımızı helal etmiyoruz" diye konuştu. B vardiyasından gelen bir işçi ise Renault işçisinin kazanımının ve mücadelesinin onlara moral olduğunu belirterek şunları söyledi: "İş yerinde hergün yeni birşeyle, baskıya geliyorlar, ama biz Türk Metal'i sildik ve hakkımızı istiyoruz. İşten sağır dilsiz arkadaşlarımız atıldı. Renault'da  verilen mücadelede kazandıkları şeyler ortada bizler de bu birliktelikte bir mücadeleyi örmek gerekiyor. Renault kazanınca bizim alevler yine yandı. Gemileri yakacağız ama yakmak için önce tedbirimizi alacağız ki ateş bize şıçrayıp bizi yakmasın." Bu mücadelenin böyle son bulamayacağını ifade eden işçiler mücadeleye devam edeceklerini, birliklerinin dağıldını ancak dersler aldıklarını ifade ettiler. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘LGBTİ’ler de mi darbe yapacaktı?’

SONRAKİ HABER

ODTÜ mezuniyetine pankartlar damga vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...