28 Haziran 2015 00:19

Epilepsi ve ben

Epilepsi hastalarına yönelik, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen resim yarışmasında çocuklar ve gençler hayallerini çizecek

Paylaş

Çocuk ve genç epilepsi hastalarına sosyal destek sunmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından gerçekleştirilen “Epilepsi ve Ben” resim yarışmasının dokuzuncusu düzenleniyor.  Yarışmaya epilepsi teşhisi konmuş 6-11 ve 12-16 yaş arası epilepsi hastası çocuklar ve gençler katılabiliyor. Yarışmaya son katılım tarihi ise 15 Temmuz.

HAYALLERİNİ RESMEDECEKLER

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği ve bazı sponsor şirketler tarafından düzenlenen yarışmaya, epilepsi (sara) teşhisi konmuş 16 yaş altındaki çocuklar katılabiliyor. Yarışmaya katılacak çocukların ve gençlerin kendilerini ve hayallerini, yaptıkları resimlerle anlatacağı bu yarışmada, katılımcıların kendilerini bu yolla ifade etmelerine olanak tanınırken, toplumsal ön yargıya maruz kalan çocuklara, gençlere ve ailelerine destek olmak ve bu hastalığa dikkat çekmek hedefleniyor.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

İki ayrı yaş kategorisinde düzenlenen yarışmada 6 -11 ve 12 -16 yaş arasındaki katılımcılardan ilk üçe girenlere ödül verilecek. Katılımcılarından epilepsiyi algılayışlarını, epilepsi ile birlikte nasıl yaşadıklarını; epilepsinin kendilerini nasıl etkilediğini resmetmeleri isteniyor. Yarışmaya katılmayı dileyenlerin yarışmanın internet sitesi “www.epilepsiveben.net”ten yarışma hakkında tüm bilgilere ve başvuru formlarına kolayca ulaşabilirler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş: Millet bize 'abdestinizi tazeleyin' dedi

SONRAKİ HABER

Arçelik Beylikdüzü çalışanları: Aynı suda iki kez yıkanmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...