27 Haziran 2015 00:55

Biz ses vermedikçe sindiriliyoruz

Paylaş

SeraPool işçileri
İstanbul

Bizler SeraPool firmasının emektar işçileriyiz. Yıllarca bu fabrikada dişimizi tırnağımıza katarak çalıştık. Fabrikamızın ismi dünya devleri arasında anılmaya başlarken de gururlandık. Ve gururlanmaya da devam ediyoruz. Fakat bu ismin bizi bu yıllar içerisinde baskılar uygulayarak, aşağılayarak, hakaretlerle çalıştırarak kendini bu denli büyütmesinde gördük ki biz ses vermedikçe sindiriliyoruz. Ve bize insanca çalışıp, yaşama hakkımız sağlanamayacak. Hatta ve hatta varolan kötü koşullar bile daha da kötüleşecek. Bu kötü koşullar hakkında bilgi sahibi olmanız adına birkaç örnek verecek olursak; iklimlendirme adına hiçbir şey olmaması, yaz aylarından havanın fabrika içerisinde 50 dereceleri bulması, kışın 5 dereceleri bulması, iş yoğunluğu sebebiyle sürekli ağır kaldırma ve bunun sonucu oluşan iş hastalıkları, boyun ve sırt fıtıkları, kanser hastalığı ve türevleri gibi. Kimse bu kadar kötü koşullarda çalışılacağını düşünmezken ülkemiz iş güvenliği ve çalışma koşullarında istatiki olarak son sıralarda yer alıyor. Bizler de tüm bunların ardından koşulların düzeltilmesi ve haklarımızı alabilmek adına sendikalaşma sürecine girdik. Bu sürecin başından itibaren bizim sonuna kadar yanımızda olup, ellerinden gelen bütün desteği veren sendikamız Cam Keramik-İş’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

15. gününü doldurduğumuz bu direnişimizde bize yapılan tüm oyunlara, tehditlere, baskılara ve yıldırma politikalarına karşı birliğimizi sonuna kadar sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bu süreçte sendikamız haricinde, desteğini esirgemeyen, farklı fabrikalardan gelen tüm arkadaşlarımıza, bize yer veren sesimizi duyuran TV, gazete, dergi ve internet sitelerine de teşekkürü bir borç biliyoruz. Buradan son olarak bizleri işten çıkarmaya başlayan sürekli “personeli ile mutlu bir kurum olmayı hedeflediğini” belirten patronumuz Sayın Mehmet Gönenç’e de sesleniyoruz. Şunu biliniz ki eylemdeki tüm personeliniz işbaşı yapmak için hazırdır. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz bu eylem ise sonuna kadar yasaldır. Ve bizler haklarını alıncaya kadar da bitmeyecektir.

İşlerinden atılan tüm arkadaşlarımız geri alınıncaya kadar ve siz sendikamızla masaya oturuncaya kadar eylemimize devam edeceğiz.


Emeğinizin gücünün farkına varın

Sayın emekçi kardeşlerimiz. Bizler SeraPool işçileriyiz. Direnişimizin 15. günündeyiz. Bizleri yıldıramayacaklar. Çünkü bizler yalnızca insanca yaşamak için gerekli olan anayasal haklarımızı istiyoruz. Direnişimize başladığımızdan bu yana birlik ve beraberlikle tüm zorlukların üstesinden gelmeyi bildik. Tuvaletlerin kapatılması, elektriklerin kesilmesi, tehditler ve daha niceleri bizim birliğimizi beraberliğimizi bozamadı. Bizi yıldırmak için daha fazlası da yetmeyecek. Bizim neler yaptığımızı, herhangi bir şeyi sabote edip etmediğimizi öğrenebilmek için ekstradan kameralar bağlandı. Halbuki dişinden tırnağından fabrikasına katkıda bulunup gelişmesinde en büyük pay sahibi olan bu işçiler yalnızca insanca yaşama haklarını istiyorlardı.

İşçinin emekçinin basını olan Evrensel gazetesi aracılığıyla bizim gibi hakkını alamayıp yıllar boyu köle gibi çalıştırılan tüm sınıf kardeşlerimize sesleniyoruz: Emeğinizin gücünün farkına varın, hakkınızı arayın ve Alın!

ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK... 
İŞ EKMEK ÖZGÜRLÜK...

ÖNCEKİ HABER

Ne kadar birliksen o kadar hak alırsın

SONRAKİ HABER

İÜ’de utanç protokolü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...