27 Haziran 2015 00:54

Siyahkalem hukuk dinlemiyor

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Siyahkalem şirketi Danıştay'ın durdurma kararına rağmen rağmen İstanbul'daki devlet ormanlarında inşaat çalışmalarına devam ediyor.    

 

ORMAN ARAZİSİNDE İNŞAAT

Cengiz Özdemir’e ait Siyahkalem Mühendislik, Sarıyer Zekeriyaköy’de yüzde 61’i ağaçlık, geri kalan bölümü yeşil alan olan 500 dönümlük arazide KÖY adlı projenin inşaat çalışmaları yürütüyor. Söz konusu arazi hakkında Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İstanbul Şubesinin açtığı dava sonucunda Danıştay, 7 Temmuz 2014’te arazinin orman arazisi olduğunu ve bu nedenle de yapılaşmanın durdurulmasını istedi.

2. PLAN DEVREYE SOKULDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 14 Ağustos 2013’te ise imar, yoğunluk, orman vasfı gibi hükümlerinde herhangi bir değişiklik yapmadan davalık planı yenilemişti. ŞPO İstanbul Şubesi bu birbirinden farkı olmayan ikinci plana karşı da dava açtı. Açılan dava halen sürüyor. İlk davadaki durdurma kararına ve ikinci davanın da henüz sonuçlanmamasına rağmen Özdemir’in şirketi ormanlık alanda inşaat çalışmalarına devam ediyor. 

PROJE HUKUKİ DEĞİL

Konuyu gazetemize değerlendiren ŞPO İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, “Arazide yürütmeyi durdurma kararı var. Yeni imar planında küçük değişiklikler yapılmış ve  işletmeye devam ediliyor. İlk davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İkici davada da bilirkişi keşif yaptı, sonucunu bekliyoruz. Bu proje hukuki değil” dedi. 

MİLYARLIK GELİR

Araziyi alan Emlak Konut GYO, proje geliştirilmesi için 11 Mayıs 2012 tarihinde ihaleye çıkmıştı. İhaleyi toplam 1 milyar 475 milyon lira + KDV gelir ve Emlak Konut’a bu gelirden yüzde 32.25 hasılat payı teklif eden Siyahkalem Mühendislik kazanmıştı.  Siyahkalem şirketinin kamu sektöründen ise pek çok iş alması dikkat çekiyor. 

ÖNCEKİ HABER

Vergi listesinin ilk 50’sinde Reza Zarrab yok: İhracatta lider vergide 56.

SONRAKİ HABER

Ne kadar birliksen o kadar hak alırsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...