26 Haziran 2015 01:30

İşçi üretimden gelen gücünü kullanmalı

Paylaş

Erdal KORKMAZ
Ford Otosan’dan işten çıkarılan bir işçi/Kocaeli

İŞÇİ ve emekçi kardeşlerim;

Gözümüzün üstüne çekilen korku perdesini yırtıp, daldığımız uykudan uyanmamız lazım. MESS, iş birlikçi sendika ve Ford yönetimi rüşvet vererek işçiyi uyutup oyunlarına devam etme derdindeler. Baskılar yapıp fabrikaları cezaevine çevirdiler. Aynı zamanda verdikleri sözü tutmayıp işten atmalara başladılar. Görünen o dur ki bu işten atmalar daha da sürecek. 

Onlara güven olmayacağını benden daha iyi bilirsiniz. O yüzden içerideki işçi arkadaşlarımızın hiçbirinin işten atılmama garantisi yoktur. Direniş başlamadan önce babam bana dedi ki ‘Oğlum seni işten atarlar.” Aynı şeyi annem de söyledi, eşim de... Ben buna rağmen bu mücadeleye inandım. Ve babama dedim ki “Siz zamanında korkmayıp mücadele etseydiniz, biz şimdi rahat bir ortamda çalışıyor olacaktık.” Ben bu mücadeleyi kendim ve çocuklarımın geleceği için veriyorum. En azından onurlu ekmek davası için çocuklarım bana korkak diyemeyecek. Kendimize gelelim. İnanın ve göreceksiniz bu mafya düzenini kuranlardan kurtulacağız. 

Yarın size de sıra gelmeden ve geç olmadan işçinin gücü üretimden gelir. İşçi bu gücünü kullanmalı bu onurlu mücadeleyi kazanmalıdır. Yarın çocuklarımızın yüzüne nasıl bakarız? Bir işçi arkadaşımızın daha işten atılmasına izin vermeyin. Korkmayın ama asla unutmayın korkar ve sinersek işçi kıyımlarına devam edecekler. Gerekirse üretimi durdurup işten atılmaların ve ayrılanların geri alınmasını sağlamak bizim elimizdedir. Hangi sendika olursa olsun kendi şartlarımızı kabul ettirmek bizim elimizde. İşçinin işçiden başka dostu yoktur. Gücümüzü hem işverene hem de sendikalara göstermeliyiz. 

İşçi isterse her şeyi yaptırım gücüne sahiptir. Birlikten ve inançtan kuvvet doğar ve bunun önünde de hiç bir güç duramaz. İnana inana, güvene güvene, birleşe birleşe, direne direne kazanacağız. ‘Ölmek var dönmek yok’ diyerek kazanacağız. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

ÖNCEKİ HABER

ÇAYKUR’da TİS belirsizliği

SONRAKİ HABER

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...