25 Haziran 2015 05:50

Facebook'u esir alan Kiwi nasıl engellenir?

Facebook’ta bir anda başlayan ve sürekli artan oyun istekleriyle popüler hale gelen yeni Kiwi uygulaması, Facebook’u adeta esir almış durumda.

Paylaş

Facebook’ta hızla popüler olan uygulamaların arasına şimdi de Kiwi adındaki yeni bir Facebook oyunu dahil oldu. Özellikle son dönemlerde artan oyun istekleriyle bir anda akım haline gelen Kiwi uygulaması, şu anda 1 milyondan fazla kullanıcı sayısına ulaşmış durumda. Popüler olmasının ardında ise, oyuna giriş yapıldığı andan itibaren herkese otomatik olarak oyun isteği göndermesi yatıyor. Yani bu sayede oyuna giriş yapan kullanıcılar, arkadaş listesindeki herkesi Kiwi’ye davet etmiş oluyor.

KİWİ NEDİR?
Kiwi, “İstediğin kişiye istediğini sor” sloganından da anlaşılacağı üzere bir soru cevap oyunu olarak tanımlanabilir. Oyuna giriş yapan kullanıcılar, sahip oldukları profilleri üzerinden diğer kullanıcılara istedikleri soruları sorabiliyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar platform üzerindeki rastgele bir soru seçip bunlara yanıt verebiliyor.

Kiwi oyununda her kullanıcının kendisine ait bir profili olduğu gibi, takipleşme aktiviteleri de gerçekleştirilebiliyor. Yani kullanıcılar istedikleri kişileri takip edebiliyor, bu sayede soru-cevap işlemleri karşılıklı etkileşim şeklinde yapılabiliyor. Bunun yanı sıra sorulara fotoğraf da yüklenebilen platformun, Facebook’ta olduğu gibi bir de “Beğen” butonu bulunuyor.

 

KİWİ İSTEKLERİ NASIL ENGELLENİR?Eğer Facebook’taki Kiwi isteklerinden bıktıysanız, bunu engellemek için aşağıdaki işlemleri uygulamanız yeterli:

1- Facebook Ayarlar sayfasına gidin,
2- Sol kısımdaki menüden Engelleme seçeneğine tıklayın,
3- Açılan sayfanın alt kısmında Uygulamaları engelle bölümüne gelin ve oradaki alana uygulama adını yani “Kiwi” yazın. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

MESS-Türk Metal iş birliği: Mako’da işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

IŞİD'den Berxbatan köyünde katliam: 20 sivil katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...