23 Haziran 2015 09:39

Anneleri gelmeyen yavru peçeli baykuşlara koruma

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bir evin terasındaki yuvalarında annelerinin gelmemesi üzerine aç ve susuz kalan yavru peçeli 5 baykuş, koruma altına alındı.

Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bir evin terasındaki yuvalarında annelerinin gelmemesi üzerine aç ve susuz kalan yavru peçeli 5 baykuş, koruma altına alındı.

Ev sahibi, anne baykuşun yaklaşık 1 haftadır gelmemesi nedeniyle terasındaki yuvada aç kalan yavru baykuşların durumunu Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Ekipler tarafından terastaki yuvadan alınan yavru baykuşlar, Gökçebey ilçesindeki Çanakçılar Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü. Baykuşlar, burada tedavi ve bakıma alındı.

Orman ve Su İşleri Zonguldak Şubesi Müdürü Sezgin Örmeci, anne baykuşun 1 haftadır yuvaya uğramadığının belirlendiğini belirterek, "Yavru baykuşlar, tedavi ve bakımları yapıldıktan sonra yeniden doğaya salınacak" dedi.

Örmeci, son 3 yılda doğada bu şeklide zarar görmüş 118 yaban hayvanının tedavi edildiğini söyledi. Bunlardan 14'ünün doğaya yeniden salındığını, tedavisi yapılan ancak tabiata uyum sağlayamayan 104 hayvanın ise Çanakçılar Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı'na yerleştirildiğini anlatan Örmeci, "Vatandaşlarımızdan yaralı halde buldukları yaban hayvanlarını yetkililere haber vererek yaptığımız çalışmalara katkıda bulunmalarını istiyoruz. Yaban hayatını beraber koruyalım" dedi. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Torununa cinsel istismardan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

SONRAKİ HABER

Urfa Barosu: Til Ebyadlılar IŞİD'den kaçtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...