22 Haziran 2015 10:31

Merzifonlulardan termiğe karşı imza kampanyası

Amasya’nın Merzifon ve Suluova ilçelerine Soma Holding tarafından düşünülen termik santrale karşı imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Amasya’nın Merzifon ve Suluova ilçelerine Soma Holding tarafından düşünülen termik santrale karşı imza kampanyası başlatıldı.

“Termik santrale hayır” sloganıyla başlatılan imza kampanyasına iki günde bin beş yüz kişinin imza attığı belirtildi. Merzifon Çevre Platformu sözcüsü Eylem Oktay, “Bizler burada çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek bırakmak için bu platformu kurduk ve sağlığımızla kimsenin oynamasını istemiyoruz” dedi.

Çok kısa sürede Merzifon’dan bin beş yüz kişiden fazla katılan olduğunu anlatan Oktay, “Gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Anayasa’mızın 56. Maddesine göre, herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirliğini önlemek devletin ve vatandaşların görevidir. İlimizin doğal tarihsel ve kültürel değerlerinden olan Merzifon ve Suluova üzerinde karabulutlar dolaşmaktadır. Soma faciasının sorumlusu olan ve mahkemesi devam eden Soma Holding-Gürmin AŞ, Çeltek'te termik santral yapmak amacıyla yürüttüğü ÇED raporu süresince sona yaklaşılmaktadır. Fosil yakıtla çalışan bu termik santralin yapılması, insan sağlığına ve çevre kirliğine yol açacak, tarım alanlarımızın yok olmasına sebep olacaktır. Zehirli gazlar ve küller insanların soluduğu havaya karıştığında astım ve kanser riski artacaktır. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı korumak kısaca yaşam alanlarımızı savunmak ve korumak için termik santrale hayır diyoruz” açıklamasında bulundu. (Amasya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de sınıra hendek kazılıyor

SONRAKİ HABER

Baz istasyonu inşaatında gece çalışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...