21 Haziran 2015 18:33

Erdoğan’a yumruklu ‘Hizmet’

Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul

Yönetmen Suat Eroğlu’na yumruk atan sendikacının kimliği olayın ardından 7 ay geçtikten sonra tespit edildi. İncelemelere göre saldırgan sendikacı, Erdaoğan’a yakınlığıyla bilinen ve AKP iktidarında üye sayısını arttıran Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası 7 Nolu Şubesinin sekreteri Nizamettin Yurul.

Fıtrat adlı belgeseliyle Hak-İş Konfederasyonu’nun geçen yıl düzenlediği ‘Emek’ konulu kısa film töreninde ödül Yönetmen Suat Eroğlu’nun Fıtrat isimli filmi ödül almıştı. Törende filmin gösterimi sırasında dönemin Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç, genç yönetmenin filminin kısa kesilmesini, bazı sahnelerin buzlanmasını istedikten sonra Eroğlu, Arınç’ın bu tutumunu kürsüden eleştirmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun salondan ayrılmasının ardından sahneye çıkan Arınç, yönetmenin eleştirilerine sert tepki göstermişti. Arınç’ın tepkisinin ardından salondaki bazı sendikacılar sahneden inen Suat Eroğlu’na saldırıda bulunmuş ancak yapılan şikayetlere rağmen kimliği tespit edilememişti. 

BAŞKAN TANIMIYORUM DEMİŞTİ BİRLİKTE FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

22 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen saldırının üzerinden yaklaşık 7 ay geçtikten sonra saldırganın kimliği salondaki bulunan güvenlik kameraları ile FOX TV’nin yayınladığı görüntülerden tespit edildi. 
Suat Eroğlu’nun kendisini darp ederek yaralayan ve hakaretlerde bulunan kişiden şikayetçi olduğu belirtilen soruşturma neticesinde, elde edilen kamera kayıtları ve internet üzerinden yapılan araştırmada kişinin Hizmet İş 7 Nolu Şubesinin sekreteri Nizamettin Yurul olduğu ortaya çıktı. 

Yurul’un boynunda asılı bulunan delege kartı ve Hak-İş’e bağlı işçi sendikaları üzerinde yapılan araştırma sonucunda, Hizmet İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanlığı’na ait 09.02.2013 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında Hak İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan’ın “tanımıyorum” dediği Nizamettin Yurul ile birlikte çektirdikleri fotoğraflara ulaşıldı. 

Yönetmen Suat Eroğlu’nun avukatı Murat Denizer, soruşturma süreciyle ilgili olarak Nizamettin Yurul’un savcılığa ifade vermesi için çağrılmasını beklediklerini söyledi. Avukat Denizer, Yönetmen Suat Eroğlu’nun uğradığı saldırının görüntü ve tanıklarla çok açık biçimde ispat edildiğini söyleyerek Nizammettin Yurul hakkında dava açacaklarını aktardı.

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da iş güvencesi sıfırlandı!

SONRAKİ HABER

Annemin Şarkısı Moskova’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...