19 Haziran 2015 08:59

Müslim'den AKP iddialarına karşı davet: Gelip, kendi gözleriyle görsünler

PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim Med Nuçe televizyonunda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Müslim, Til Ebyad'daki son gelişmeleri ve AKP'nin iddialarını yanıtladı.

Paylaş

PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim Med Nuçe televizyonunda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Müslim, Til Ebyad'daki son gelişmeleri ve AKP'nin iddialarını yanıtladı.

Til Ebyad'dan IŞİD'in kovulmasının bazı çevrelerin hoşuna gitmediğini söyleyen Müslim, PYD'nin sınır kapısını kapattığı ve geçişleri engellediği iddiası için "Her gün Kürtler, Araplar yüzlerce insan Til Ebyad'a dönüyor. Sınır kapısı kapalı değil. Özellikle bizim tarafımızdan hiç kapatılmadı. Ancak dönüşler muhakkak kontrol ediliyor. Çünkü mayınlı çok fazla alan var ve mayınlar temizleniyor. Biz medyanın, insan hakları kuruluşlarının da geçişlerine açığız. Türkiye medyası da gelip bakabilir" dedi.

Müslim, AKP ve medyasının "etnik temizlik" iddiaları için de "Hiçbir zaman böyle bir şey olmamıştır. Bizim temsilimiz her zaman için halkların kardeşliğidir, farklı oluşumların beraber yaşamasıdır. Cizire, Kobanê kantonlarında bunun örnekleri var. Ayrıca bu savaşta da YPG'nin yanı sıra Burkan el Fırat, Liwa el Tahrir gibi gruplar en ön safta çatıştılar. Til Ebyad'da ÖSO bayrakları var. Böylesi hassas bir konuda herkesin daha dürüst davranması gerekiyor" dedi. Müslim bir kez daha söz konusu iddiaların sahiplerini Til Ebyad'a çağırdı ve "Gelip ziyaret etsinler. Kendi vicdanlarına göre konuşsunlar" ifadesini kullandı.

AKP'nin yaptığı 'Güvenlik zirvesi'ne değinen Müslim, "Bizim çağrımız sağ duyulu davranmaları. Böylesi kritik süreçlerde, propagandanın etkili olduğu dönemlerde daha dikkatli olunmalı. Biz hiçbir zaman Türkiye'ye düşmanlık göstermedik ve diyalogun devam etmesini istedik" dedi.

Müslim, IŞİD'e karşı herkesin birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyleyerek "IŞİD, insanlığın baş belasıdır. Bütün insanlık değerleri için bir tehlikedir. Buna karşı aramızdaki farklılıklara rağmen birlikte karşı durmalıyız. Sonunda halkların birliği, kardeşliği kazanacaktır" şeklinde konuştu. (DIŞ HABERLER)

AKP medyası tek ses: PYD, IŞİD’den tehlikeli!

ÖNCEKİ HABER

16 yaşındaki Kol'un annesi: Küçük savaşçım uğurlar olsun sana

SONRAKİ HABER

Artvinli, Ali Cengiz oyununa karşı ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa