16 Haziran 2015 10:34

Urfa valisi, sınırda gazetecileri gözaltına aldırdı

Sınıra gelerek incelemelerde bulunan Urfa Valisi İzzettin Küçük, gazetecilerin sorularına sinirlenince ‘alın bunları’ diye talimat verdi ve polis 3 gazeteciyi gözaltına aldı.

Paylaş

Sınıra gelerek incelemelerde bulunan Urfa Valisi İzzettin Küçük, gazetecilerin sorularına sinirlenince ‘alın bunları’ diye talimat verdi ve polis 3 gazeteciyi gözaltına aldı.

Gazetecilerin "Til Ebyadılar kimden kaçıyor, IŞİD'den mi çatışmalardan mı" sorusuna "PKK-PYD'den ve Amerikan bombalarından kaçıyorlar" yanıtını veren Vali Küçük, ardından gelen "Burada konuştuğumuz hiçbir insan bize böyle söylemedi. Siz bu veriyi nereden alıyorsunuz" sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Bu sırada "Evet, bu kadardır açıklamam. Tartışılacak bir şey yoktur" diyen valiye gazetemizin muhabiri Hasan Akbaş, “Bazı Til Ebyad’lılar Akçakale’de IŞİD’lilerin bulunduğunu ve tedirgin olduklarını, can güvenlikleri bulunmadığını söylüyor. Bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapar mısınız” diye sordu. Vali daha da sinirlenerek, polislere gazetecileri işaret etti ve ‘alın bunları’ dedi.

Polis, Muhabirimiz Hasan Akbaş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Pınar Öğünç ile Die Welt'ten Deniz Yücel'i gözaltına alırken, Die Zeit çalışanı Özlem Topçu da alınmak isterken araca bindirilmeden geri bırakıldı. 

Polis gazetecileri gözaltına alırken, Valilikte basın görevlisi olarak çalışan Arif isimli kişi yüksek sesle “Böyle soru sorulmaz, bunlar ortamı geriyor” diyerek gazetecileri hedef gösterdi. Bunun üzerine sınırdaki bazı kişiler gazetecilerin üzerine yürüdü.

Ancak araya giren vatandaşlar bu kişileri gazetecilere yaklaştırmadı. Gazeteciler Akçakale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Gazeteciler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

VALİLİK: GÖZALTI DEĞİL KİMLİK SORGULAMASI 

Şanlıurfa sınırında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün talimatı ile gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada sadece kimliklerin sorgulandığı iddia edildi

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Valimiz İzzettin Küçük bölgede çalışan gazetecilere açıklamalarda bulunmuştur. Bu sırada gazetecilerin Valimiz İzzettin Küçük’e soru sorması üzerine Valimiz İzzettin Küçük, soruları cevaplamayacağını belirterek, açıklamalarını sonlandırmıştır. Bölgenin sınırda oluşundan kaynaklanan hassasiyetler gereği Valimiz İzzettin Küçük’ün açıklamalarının ardından bazı gazetecilerin kimlik kontrolleri yapılmıştır. Haberlerde ve sosyal medyada iddia edildiği gibi gazetecilere yönelik herhangi bir gözaltı söz konusu değildir." (Urfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da ramazan pidesi 1.8 TL oldu

SONRAKİ HABER

IKEA’da 3 yıllık TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...