22 Mart 2008 00:00

Hatırla Sevgili yeni kuşakların da hikayesi

Atv’de yayımlanan ‘Hatırla Sevgili’ dizisinin oyuncuları ve dizinin danışmanlarından Mustafa Yalçıner,

Paylaş

Atv’de yayımlanan ‘Hatırla Sevgili’ dizisinin oyuncuları ve dizinin danışmanlarından Mustafa Yalçıner, önceki akşam Yunus Emre Kültür Merkezi’nde filmin izleyicileriyle bir araya geldi. Dizi oyuncularından Oktay Gürsoy (Salim), Murat Zubi (Yusuf Aslan), Oğuz Turgutgenç (Hüseyin İnan), Barış Koçak (Deniz Gezmiş), Orhan Ayça (Halit Çelenk), Berk Hakman’ın (Deniz Karayel) katıldığı söyleşi, özellikle gençler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel’in de izleyicileri arasında bulunduğu söyleşi, Barış ve Özlem ikilisinin dizinin film müziklerinden ve şarkılarından örnekler sunduğu bir müzik dinletisiyle başladı. EMEP GYK Üyesi Şevket Akyol’un sunduğu söyleşide ilk sözü THKO kurucularından, Deniz Gezmişlerin mücadele arkadaşı, dizinin de danışmanlarından olan Mustafa Yalçıner aldı. Deniz Gezmiş’in 68 kuşağının ve Türkiye devrim tarihinin simgesi olduğunu belirten Yalçıner, Denizler derken Mahirleri, Hüseyinleri, Sinanları ve dönemin diğer devrimci önderlerini de kastettiğini ve öyle anlaşılması gerektiğini söyledi.
“Halka bağlılık Denizleri karakterize etti ve halk da onları bağrına bastı” diyen Yalçıner’in “Bu dizi, bunların hikayesi. Ama emin olun, dizi sizin de hikayeniz. Sizler kendi içinizden yeni Denizler çıkaracaksınız” sözleri büyük bir coşkuyla karşılandı. Denizlerin asılmasında Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan’ın idamlarına istinaden Süleyman Demirel’in “üçe üç” anlayışının da rolünün olduğunu hatırlatan Yalçıner, idamların onaylamasında Demirel ve parti grubunun “üçe üç” diye tezahürat yaptığını söyledi.
Yalçıner, “O dönem bizim soru soracağımız, danışacağımız abilerimiz ablalarımız yoktu. Şimdi sizlerin yararlanabileceğiniz, Denizlerin birikimi var. Bunu çok iyi kullanmanız gerekiyor” ifadeleriyle sözlerine son verdi. Onun ardından söz alan dizi oyuncularından Barış Koçak, Mustafa Yalçıner’in söylenebilecek tüm sözleri söylediğini ve bütünüyle ona katıldığını ifade etti.
Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide gelen bir soru üstüne Berk Hakman, “İnsanlarımız o kadar sindirildi ki, yeni Denizlerin çıkması çok zor” dedi. Ardından Barış Koçak, insanların çok bilinçsiz bırakıldığını, okumayı pek sevmediğini hatırlatarak, dizinin bu anlamıyla çok olumlu olduğunu, en azından Denizleri tanımayan kuşaklara Denizlerle tanışma imkanı sunduğunu belirtti.
Gençlerin gelişim ve dönüşümlerinin konu olduğu bir soruya ise Yalçıner’in verdiği cevap bir hayli ilginçti: “Yusuf Aslan okula geldiği ilk yıl şeriatçıydı. Ama bir yıl sonra Denizlerin safında yer aldı.” İzleyicilerden gelen “Sansür tehlikesiyle karşılaştınız mı” şeklinde bir soruya ise Berk Hakman, “Denizlerden hâlâ korkuluyor. Adnan Mendereslerin asılma sahneleri olduğu gibi verilirken Denizlerin asılma sahneleri üstünde tartışmalar yapılıyor” şeklinde cevap verdi.
Ardından söz alan, dizide Yusuf Aslan rolünü üstlenen Murat Zubi, Yusuf Aslan’ın teslim olma sahnesinde yönetmeniyle tartıştığını, Yusuf’un böyle teslim olmadığını belirtti. Dizinin bir başka oyuncusu, Avukat Halit Çelenk’i canlandıran Orhan Ayça söz alarak “Hayatımın en zor ve en onurlu rolünü oynadım” dedi.
Dizinin çekimlerine dair soru ve cevaplarla devam eden söyleşi, alkışlarla son buldu. Dizi oyuncuları 29 Mart Cumartesi saat 15.00’te Yenibosna AKEL Vakfı’nda düzenlenen etkinlikle izleyiciler ile yeniden buluşacak. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklar için öykü yarışması

SONRAKİ HABER

Amerika’nın suç dosyası gözler önünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...