22 Temmuz 2009 00:00

JİTEM’cinin dosyasına ulaşılamıyor

JİTEM davası kapsamında 8 kişinin ölümünden sorumlu tutulan sanıklardan Saniye Emlük’ün dosyasına 3 yıldan beri ulaşılamıyor.

Paylaş

JİTEM davası kapsamında 8 kişinin ölümünden sorumlu tutulan sanıklardan Saniye Emlük’ün dosyasına 3 yıldan beri ulaşılamıyor.
Hakkında 13 yıl önce soruşturma açılan, fakat sivil ve askeri yargının görevsizlik kararları ile bir türlü görülmeyen JİTEM davasının sanıklarından Saniye Emlük adlı itirafçının dosyası 3 yıldan beri müdahil avukatlarına verilmiyor. Albay Abdulkerim Kırcı, Uzman Çavuş Yüksel Uğur, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım, Abdulkadir Aygan, Kemal Emlük, Saniye Emlük, Fethi Çetin, Muhsin Gül hakkında, 1992 yılında Harbi Arman, Servet Aslan, Şahabettin Latifeci, Ahmet Ceylan, Mehmet Sıdık Etyemez, Zana Zuğurli, Lokman, Zuğurlu’yu öldürmek suçlaması ile soruşturma açıldı. 13 yıl boyunca devam eden soruşturma, 2005 yılında tamamlanarak sanıklar hakkında “Cürüm işlemek amacıyla çete kurmak ve adam öldürmek” suçlaması ile dava açıldı. 4 yıldır devam eden davada askeri ve sivil yargı arasında görevsizlik kararı nedeniyle dava bir türlü görülmezken, en son suçun işlendiği dönemde asker olan Abdulkerim Kırcı, Yüksel Uğur ve Saniye Emlük’ün askeri mahkemede, diğer sanıkların ise ağır ceza mahkemesinde yargılanmalarına karar verildi. Askeri Mahkeme’de görülecek olan Emlük’ün dava dosyasına ulaşamadıklarını belirten müdahil avukatlarından Habibe Danışman Deyar, “Biz davada tarafız. Taraf olduğumuz için zorunlu olarak dosyanın bize verilmesi lazım ama biz 3 seneden beri Saniye Emlük’ün dosyasına ulaşamıyoruz” dedi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

‘İsmi yanlışlıkla yer aldı’ denildi ama…

SONRAKİ HABER

UFUK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...