02 Şubat 2011 00:00

SOMDER: Selek’in yanındayız

SOSYOLOJİ Mezunları Derneği (SOMDER) öncülüğünde bir araya gelen sosyal bilim araştırmacıları, yargılamasına 9 Şubat’ta devem edilecek Sosyolog Pınar Selek’in yanında olduklarını açıkladı.

Paylaş

SOSYOLOJİ Mezunları Derneği (SOMDER) öncülüğünde bir araya gelen sosyal bilim araştırmacıları, yargılamasına 9 Şubat’ta devem edilecek Sosyolog Pınar Selek’in yanında olduklarını açıkladı.
Mısır Çarşısı’nda 12 yıl önce yaşanan patlamanın sorumlusu olarak yargılanan, yerel mahkemenin iki kez beraat kararı vermesine, bilirkişi raporlarına rağmen Yargıtay Ceza Genel Kurul’u tarafından beraat kararı bozulan ve “PKK yöneticisi” olduğu iddiasıyla müebbet hapse mahkûm edilen sosyolog Pınar Selek’e destek sürüyor. Sosyoloji Mezunları Derneği (SOMDER) öncülüğünde bir araya gelen Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği (TODAP), Sosyal Araştırmalar Vakfı (SAV) gibi birçok sosyal alanda çalışma yürüten meslek dernekleri ve vakıfları, yargılamasına 9 Şubat’ta tekrar devem edilecek Sosyolog Pınar Selek başta olmak üzere sosyal araştırmacılara ilişkin yönelimlere tepki göstermek amacıyla TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda basın açıklamasında bulundu. Toplantıda SOMDER Genel Sekreteri Kiraz Özdoğan tarafından yapılan açıklamada Özdoğan, Türkiye’de sosyal bilimler alanında önemli çalışmalar yapmış, her türlü ayrımcılığı ve dışlayıcı politikaları reddeden, anti-militarist, aktivist sosyolog Pınar Selek’in 12 yıldır süren davayla bir kez daha karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Dosyadaki çelişkilere ve 2 kere beraat kararı verilmiş olmasına rağmen yıllardır devam eden dava sürecinin hukuki bir mesele olmaktan çıktığını vurgulayan Özdoğan, “Yaşadığı toplumu anmak için sorularını sakınmadan sormak, sözünü tereddütsüzce dile getirmek, araştırma konusu seçiminde ve yönteminde özgür olmak isteyen sosyal bilimciler için tehdit haline gelmiştir” diye konuştu. Özdoğan, bu nedenlerden ötürü sosyal bilimciler olarak yaşanan süreci endişe ile izlediklerini de sözlerine ekledi.
Bilgi iktidar ilişkisini tartışmaya açan sosyal bilim anlayışının önüne konulmuş bir engel olarak gördükleri bu sürecin karşısında yer aldıklarını da dile getiren Özdoğan, “Araştırmaları, düşünceleri, ahlaki duruşu nedeniyle suçlanan özgürce araştırma yapmak istediği için cezalandırılan, hedef haline getirilen arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın yanındayız” diyerek tüm sosyal bilimcileri 9 Şubat’ta görülecek davada Selek’in yanında olmaya davet etti.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

170 inşaat işçisi açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Savcı da mahkeme de adalet de yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...