09 Haziran 2015 03:09

Amasya'da madende göçük: Soma'dan gelen işçi yaşamını yitirdi

Amasya'nın Suluova ilçesinde bulunan kömür ocağında su baskını nedeniyle yaşanan göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti, 2 işçi de yaralandı.

Paylaş

Amasya'nın Suluova ilçesinde bulunan kömür ocağında su baskını nedeniyle yaşanan göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti, 2 işçi de yaralandı.  

İş cinayeti, dün gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İlçeye 3 kilometre mesafedeki Polat Madencilik'e ait kömür ocağında yağış sonrası yumuşayan zemindeki toprağın kayması sonucu göçük meydana geldi. Kazada işçilerden 41 yaşındaki Zeki Eşe hayatını kaybetti, Hüseyin Şeker ve Hüseyin Ergün ise yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ve AFAD ekipleri sevk edildi. Maden ocağı hemen boşaltıldı. Zeki Eşe'nin cansız bedeni ekipler tarafından alınıp morga kaldırılırken, yaralılar ise Amasya Şerefeddin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, malzeme kayması sonucu göçük meydana geldiğini belirterek, "Maalesef bir işçimiz hayatını kaybetti. Bir kişi de yaralı. Yaralı işçimizin sağlık durumu iyi. Maden ocağının faaliyeti hemen durduruldu. İçeride şu an için mahsur kalan kimse yok. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Teknik konularla ilgili ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Bölge kontrol altında alındı" dedi.

OCAK YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Maden ocağı yetkililerinin konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"8 Haziran 2015 16.30-23.30 vardiyasında Oğulbağı Köyü Mevkii Suluova yer altı kömür işletmemizde mekanize ayak bölgesinde tamir tarama yapması için sorumlu maden mühendisi, sorumlu maden teknikeri ve nezaretçi gözetiminde görevlendirilen personelimiz Zeki Eşe, Hüseyin Şeker, Hüseyin Ergün tamir tarama yaptığı esnada iş kazasına maruz kalmış olup, bünyemizdeki ilk yardım ve kurtarma ekibinin müdahalesi ile yer altından çıkarılarak ambulans ile Suluova Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Burada yapılan müdahale sonucu Hüseyin Şeker, Hüseyin Ergün ayakta tedavi ile taburcu edilmiş olup, personelimiz Zeki Eşe Suluova’da yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu üzücü olay sonucu işçimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı dileriz."

Ordu nüfusuna kayıtlı olan Zeki Eşe'nin yaklaşık 2 ay önce Manisa’nın Soma ilçesinden Suluova’ya çalışmak için geldiği öğrenildi. (Amasya/DHA-CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye: 4- Bulgaristan: 0

SONRAKİ HABER

Metalde kıyıma işçi barikatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...