08 Haziran 2015 08:55

Akdoğan: Bundan sonra sürecin ancak filmini yaparlar

AKP'nin seçim yenilgisinden sonra HDP'yi çözüm süreciyle tehdit etmeyi sürdüren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yaparlar' dedi.

Paylaş

AKP'nin seçim yenilgisinden sonra HDP'yi çözüm süreciyle tehdit etmeyi sürdüren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yaparlar' dedi.

Seçim kampanyası süresince "HDP barajı aşmazsa süper olur", "HDP'nin barajı aşması demokrasiye tehdittir", "8 Haziran'da AK Parti iktidarda değilse, çözüm sürecinin ruhuna Fatiha" diyen ve sık sık, "Demirtaş'ın eline silah almayacağı ne malum" gibi sözlerle şaibeler yaratmaya çalışan "çözümden sorumlu başbakan yardımcısı" Akdoğan, bu konuşmalarını AKP'nin seçim yenilgisinden sonra da sürdürdü.

AKDOĞAN: BARIŞ BARIŞ DEMEKLE OLMUYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim sonuçlarını değerlendirmek için AKP Genel Merkezi'nde yaptığı toplantıya katılmak üzere parti merkezine gelen kabine üyeleri seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sonuçlara ilişkin, "Olanda hayır vardır. Açık ara AK Parti'yi birinci parti yaptığı için milletimize şükranlarımı sunuyorum. Önceliğimiz Türkiye'dir" diye konuştu. Akdoğan, "HDP bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar. Yani 'bal bal' demekle ağız tatlanmıyor, 'barış barış' demekle de olmuyor" şeklinde konuştu.

YILDIZ: MESAJLARI ALACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, "Biz elbette seçimi bütün sonuçlarıyla ilgili kurumlarımızda, değerlendireceğiz. Seçmenin verdiği mesajı en doğru şekilde algılayacağız. Bir kez daha milletimize AK Parti'yi birinci parti yaptığı için teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde, 'vatandaşın sandıktaki tercihleri başımız üstünde' dedik ve bunu şimdi tekrar ediyoruz. Demokrasiye saygı sadece sözde değil icraatla da olmalı. Seçimin sonuçlarını tüm partiler değerlendirecek ve mesajı alacaktır, biz de bu mesajı alacağız" diye konuştu.

KURTULMUŞ: BELLİ DÜZENLEMELER YAPMALIYIZ

Numan Kurtulmuş ise sandıktan Türkiye'nin başta anayasası olmak üzere bütün anti demokratik yasalarının değiştirilmesi mesajı çıktığını belirterek, "Siyasi partiler yasası, seçim yasasının değiştirilmesi gerekiyor. Milletin iradesine saygı gösterilerek yeni bir döneme geçilmesi gerekiyor" dedi. Seçmenin AKP'ye tek başına iktidar olma yeterliliği vermediğini belirten Kurtulmuş, "Belli düzenlemeleri yapıp yolunuza devam edin mesajını verdi seçmen" ifadesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan ilk açıklama yazılı olarak geldi

SONRAKİ HABER

YPJ Kobanê Komutanlığı'ndan HDP'ye kutlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...