07 Haziran 2015 13:55

Bombalı saldırıyla ilgili yeni gelişme: Şüpheli Antep'te yakalandı

Paylaş

Diyarbakır'da HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırıda gözaltına alınan kişinin Antep'te yakalandığı belirtildi. Saldırıyla ilgili soruşturma yürüten Diyarbakır Başsavcısı, soruşturmada çok iyi bir noktada olduklarını ileri sürdü. 

3 kişinin yaşamını yitirdiği 16'sı ağır 402 kişinin de yaralandığı Diyarbakır'daki bombalı saldırıyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Diyarbakır Valililiği tarafından 1 kişinin gözaltına alındığına dair yaptığı açıklamadan sonra gözaltına alınan kişinin Antep'te yakalandığı belirtildi. Yakalanan kişinin "saldırıyı bizzat yapan kişi" olduğu iddia edildi. Her iki saldırıyı da gerçekleştirdiği belirtilen şüphelinin saldırıdan sonra Diyarbakır'dan karayoluyla Antep'e kaçtığı kaydedildi. 

Saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, soruşturma açısından çok iyi bir noktada olunduğunu ileri sürdü. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle olayla ilgili herhangi bir teknik bilgi paylaşamayacağını söyleyen Solmaz, "Şüphelinin yakalanması bizim için iyi bir başlangıç oldu. Net bulgularla karşılaştırma yapıldıktan sonra, soruşturma safahatını etkilemeyecek sınırlarda bir açıklama yapacağız. Failin kısa sürede yakalanması soruşturma açısından önem arz ediyor. Şüphelinin bağlantıları araştırılıyor" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Cihan Haber Ajansı'na erişilemiyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'daki patlamanın nedeni ayakkabı kutusundaki bomba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...