06 Haziran 2015 14:30

Çiftçiyi dolu vurdu

Paylaş

Nevşehir merkez ve 5 ilçesindeki 42 yerleşim yerinde yağan şiddetli dolu ve yağmur zirai alanlarda büyük maddi zarara sebep oldu. Sabah saatlerinde tarlalarına giden çiftçiler, şiddetli dolu ve sağanak yağmurun meydana getirdiği zarar karşısında şoke oldu. Nevşehir Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık başkanlığındaki heyet de Nevşehir merkezde dolu ve yağmurun meydana getirdiği hasarı tespit etmek üzere Sulusaray beldesi ile Çiftlik, Çardak ve Basansarnıç köylerinde incelemelerde bulundu.

Sulusaray beldesinde yaptıkları inceleme sonrasında değerlendirme yapan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, il genelinde Kozaklı ve Avanos haricinde kalan bütün ilçelerde dolu ve yağmurdan dolayı önemli oranda maddi zararın haberini aldıklarını söyledi. Konuyu Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ile konuştuklarını anlatan Altınışık, hasar tespit çalışmaları sonrasında oluşturulacak raporla birlikte Bakanlık nezdinde zararın karşılanması için çalışma yapacaklarını anlattı.

ZARAR BÜYÜK

Nevşehir’in Sulusaray beldesinde bulunan tarlasında büyük maddi hasar oluşan çiftçilerden Kemal Bozkurt ise “Bin adet biber ile bin adet domates stilim yok oldu. İki dekarda patates, bir dekarda kabak, 12 dekarda üzüm bağı vardı, yok oldu. Bunlardan yaklaşık 50 bin lira zararım var. Sonrasında fidelerden de büyük zararım oldu. 30- 40 bin lira kadar da fidelerden zararım oldu. Sigortam da yoktu. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri yaptıkları tespitte zararın yüzde 100 olduğunu belirttiler” diye konuştu. (NEVŞEHİR)

ÖNCEKİ HABER

Bank Asya gasbedildi Cumhurbaşkanı tescilledi

SONRAKİ HABER

Seçim yasakları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...