05 Haziran 2015 18:30

'Bombanız değil barış kazanacak'

Paylaş

Mardin ve Dersim’de Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırıyı lanetleyerek, "Bombanız kazanmayacak barış kazanacak. Bu ülke sokaklarında her kesimden insanlar, ezilen halklar olarak karşınıza dikileceğiz siz yenileceksiniz, biz kazanacağız" dedi.

HDP ve DBP Midyat İlçe örgütleri, Diyarbakır, Bingol ve Erzurum'daki HDP'ye yönelik saldırıları düzenlenen açıklama ile kınadı. HDP seçim bürosu önünde düzenlenen açıklamaya çok sayıda kişinin yanı sıra HDP Mardin Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan, HDP ve DBP yöneticileri ile kurum temsilcileri katıldı. Açıklama da sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz", "Kürdistan faşizme mezar olacak" ve "Şehît namirin" sloganı atarken, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

'SALDIRILARA EN İYİ CEVABI SANDIKLARDA VERECEĞİZ'

Açıklamada konuşan HDP Mardin Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan, Bingöl, Erzurum ve Diyarbakır'da HDP'ye yönelik saldırıları kınayarak, yapılan saldırıların bütün halklara yönelik olduğunu söyledi. Aslan, "Biz barış diyoruz birileri savaş diyor. Seçimin son günlerine girmiş bulunmaktayız ve son günlere kadar şiddetten, provokasyonlardan ve bombalamalardan medet uman var. Ülkeyi adeta kan gölüne çevirmek isteyen bir anlayış var. Bu anlayışı mahkum etmeliyiz. Bu provokasyonlara çok dikkat olmalıyız. En iyi cevabı sandıklarda vereceğiz" diye konuştu. 

Açıklama yapılan oturma eylemi ile son buldu.

DERSİM'DE YÜZLER BOMBALI SALDIRIYI PROTESTO ETTİ

Diyarbakır mitinginde gerçekleştirilen patlama Dersim'de yüzlerce kişi tarafından oturma eylemi ile protesto edildi. Yüzlerce yurttaş Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya gelerek, Özgürlük Anıtı önüne yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında sık sık, "Diren Amed Dersim seninle", "Faşist devlet hesap verecek", "Direne direne kazanacağız" sloganları atılırken, yürüyüşün ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Van’da miting iptal edildi söylentilerine yalanlama

SONRAKİ HABER

Madencilerin işsizlik maaşı kesiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...