05 Haziran 2015 08:25

Erzurum'daki saldırıların bilançosu ağır

Erzurum'daki HDP mitingine Karayazı'dan katılan yurttaşlara dönük yapılan saldırıda 70'e yakın kişi yaralandı, 100 kadar araç ise hasar gördü. Saldırıya maruz kalan yurttaşlar, polis denetiminde katliam provası yapıldığını söyledi.

Paylaş

Erzurum'da dün İstasyon Meydanı'nda düzenlenen HDP'nin "Büyük İnsanlık" mitingine saldırının bilançosu belirginleşiyor. Irkçı saldırı ve kargaşa nedeniyle yaralıların sayısı ve hasar tam olarak tespit edilemezken, Karayazı'dan mitinge katılanlar da saldırılara maruz kaldı. Silah, döner bıçakları, pala, taş ve sopalarla gerçekleştirilen saldırılarda Karayazı'dan gelen yurttaşlardan 70 kadarı vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yurttaşlara ait 100 kadar araç da hasar gördü.

'POLİS BİZE SALDIRAN GRUBU KOLLUYORDU'

Saldırıyı, AKP, MHP ve BBP gençlik kollarının organize ettiğini söyleyen araç sahiplerinden Sait Aslan, miting biterken araçlarına doğru ilerledikleri esnada polis eşliğinde gelen ırkçı grupların satır ve sopalarla saldırmaya çalıştığını söyledi. Aslan, "Ben kendimi arabaya zor attım. İstasyon Meydanı'ndan çıkarken önümüzü kesen ırkçı guruplar araçlarımıza taş ve demirlerle saldırdılar. Polis onlara müdahale etmedi. Araçlarımızın içine gaz bombalarıyla polis de saldırınca araçlarımız kullanılmaz hale geldi. Polis, ırkçı gruptakileri koruyordu" dedi.

Fatih Tunç da polisin önlerini keserek kendilerine coplarla saldırdığını, burada durdurulmaları üzerine saldırganların da kendilerini linç etmek istediğini söyledi. Saldırının planlı olduğunu belirten Tunç, "Sanki senaryo önceden hazırlanmıştı. Daha dünün şokunu üstümüzden atılmış değil" ifadelerini kullandı.

Salih Temur adlı HDP'li de "polisin sözde önlem aldığını, ancak saldırılara bizzat neden olduğunu" vurgulayarak, "Başka partiler nasıl İstasyon Meydanı'nda miting yapıyorlarsa, biz de onlar gibi demokratik hakkımız olan yasal bir partinin mitingine katıldık 'Tek sucumuz Kürt olmak. Bu ülkede yaşadığım için utanıyorum" dedi. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye sınırındaki çatışmada IŞİD geri çekildi

SONRAKİ HABER

Kürt siyasetçi Abbasoğlu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa