05 Haziran 2015 01:21

Krallığınıza son vereceğiz!

Paylaş

Bir grup Pınar Et ve
Pınar Süt işçisi
İzmir

Bizler yıllarca sendikalı olarak çalıştığı halde emeği işveren ve sendikacılar tarafından sömürülen Pınar Et ve Pınar Süt işçileriyiz.

Yıllarca tehditle, korkuyla çalıştırıldık. Sendika temsilcilerimizi ve yöneticilerimizi işveren kimi istediyse sendikacılarla birlikte onları seçtiler.

Bundan beş ay önce yapılan şube seçimi için delege seçimlerinde mevcut şube başkanının karşısına delege seçimlerinde Pınar Et ve Pınar Süt’ten karşı liste çıkardık ve seçimleri kazandık. 

Tabii bu arada işveren ve sendikacılar tarafından özellikle İnsan Kaynakları Müdürü ile Tek Gıda-İş yöneticileri tarafından günlerce ekmeğimizle tehdit edildik. 

Sendika yöneticileri seçimden günler önce İzmir’e gelerek kamp kurdu. Şube seçiminde oy kullanacak şube delegelerini tecrit odalarına çekip, tehdit ve şantaj uyguladılar. Kürsüye çıktığı zaman demokrasi havarisi kesilenler, sendikayı faşizan kişiliklerle yönetiyor. Sendikayı adeta şirket yönetir gibi yönetiyorlar. Muhalefete asla tahammülleri yok. Seçimlerde delegelerin bir kısmına para bile dağıtılıyor. Bunların hesabını soracağız, bizleri aptal yerine koymanıza artık izin vermeyeceğiz. 

Biz Tek Gıda-İş üyeleri, siz sözüm ona yöneticilerin sermayesi olmayacağız. Sendika bir şirket değil bizler de sizin çalışanınız, elemanınız değiliz. Hat-hut bitti artık! Bizlerin aidatlarıyla sürdürdüğünüz krallığınıza son vereceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla.

ÖNCEKİ HABER

Çöpçülerin isyanı!

SONRAKİ HABER

Grev bir haktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...