04 Haziran 2015 15:12

Kocaeli Enpay’da Türk Metal’den istifa eden işçiler Birleşik Metal’e geçti

Paylaş

Kocaeli’de 900 işçinin çalıştığı Enpay Fabrikası’nda Türk Metal Sendikası’ndan istifa eden 700’ü aşkın işçiden 550’si DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldu.

İki hafta önce bir araya gelerek tartıştıktan sonra topluca Türk Metal Sendikası’ndan istifa kararı aldıklarını dile getiren işçiler “Artık yeter dedik” dediler. İşçiler Türk Metal’in kendi taleplerini karşılamadığını dile getirdi.

9 aydır Enpay'da çalışan Berkay Tezel sosyal haklarının iyi olmasını istediklerini dile getirerek; “Türk Metal işveren yanlısıydı. Bir araya geldik. İşçinin  arkasında olan bir sendika istiyoruz ''dedi. 

1998’den beri Türk Metal Sendikası’na üye olduğunu söyleyen başka bir işçi ise “Sendikadan hiçbir fayda görmedim onun için buradayım. Birlik olduğumuz için gücümüz var” diyerek kararlı kararlılıklarını gösterdi. 

8 yıldır Enpay’da çalışan başka bir işçi ise “Bin 500 TL alıyorum. İki çocuğum var nasıl geçineyim, sen düşün, akrabalarımızın düğününe bile gidemiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi. 

1 yıldır çalışan evli bir çocuk babası olan Fatih Halil ise "Sosyal hakların adı var kendisi yok . Üretiyoruz kazandırıyoruz ama kazanmıyoruz. Onun için Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-İş'e geçtik” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep Belediyesi AKP mitinginde işçilere yoklama yapacak

SONRAKİ HABER

Neria işçilerinin direniş ‘protokolle’ sonuçlandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa