04 Haziran 2015 14:37

Mazıdağı'nda Hüda-Par üyeleri yurttaşlara saldırdı

Mazıdağı ilçesinde Hür Dava Partisi üyeleri, konvoylarına zafer işareti ile karşılık veren çocuk ve mahallelilere saldırdı.

Paylaş

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Hür Dava Partisi'nin konvoyu geçişi sırasında zafer işareti yapan yurttaşlara konvoydan saldırı yapıldığı belirtildi. Konvoyun Teznê (Kocakent) Mahallesi'nde tur attığı sırada çocukların zafer işaretleriyle karşılık vermesi sonucu araçlardan inen Hür Dava Parti üyelerinin çocukları darp ettiği kaydedildi. Yaşananlar üzerine çıkan olayda Hür Dava Partililerin yurttaşlara, uzun namlulu silah ve satırlarla saldırdığı öğrenildi. 

Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Hamdullah Eneş, konvoyun geçişi sırasında çocuklara zorla tekbir sloganları atmaları ve kendi partilerinin işaretlerini yapmaları istenildiğini aktardı. 

Kendi çocuğunun da bölgede bulunan çocuklar arasında bulunduğunu söyleyen Eneş, "Çocuklara saldırıp darp ettiler. Mahalle sakinleri de tepki verince yanlarında taşıdıkları bıçak, satır ve uzun namlulu silahlarla kadın ve çocuklara saldırdılar. Bu kargaşa sırasında engelli olan V. B. ( 14 ) adındaki yurttaş da silah çekilip, tehdit edildi" dedi. 

Eneş, yetkililerin saldırıyı yapanlar hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Mahallede askerlerin yoğun önlemi aldığı ve soruşturma başlattığı belirtilirken, saldırı yerinde onlarca boş kovan mermisine rastlandı. (DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Baluken: Öğe'yi AKP'nin özel görevlendirdiği kontralar katletti

SONRAKİ HABER

Sabah gazetesi provokasyona devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa