04 Haziran 2015 07:54

Mersin'deki 'yasa dışı dinleme' operasyonunda 27 kişi adliyeye sevk edildi

Mersin'de yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yapılan 2'nci dalga operasyonunda gözaltına alınan 56 kişiden 29'u sorgularının ardından serbest bırakılırken, 27'si adliyeye sevk edildi. 4 kişi de aranıyor.

Paylaş

Mersin'de yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yapılan 2'nci dalga operasyonunda gözaltına alınan 56 kişiden 29'u sorgularının ardından serbest bırakılırken, 27'si adliyeye sevk edildi. 4 kişi de aranıyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlükleri'nde görev yaparken kentte aralarında vali, vali yardımcısı, hakim, emniyet mensubu, siyasiler, bürokrat ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik 28 Ekim 2014'te yapılan operasyonun ardından geçen 1 Haziran'da 2'inci dalga operasyonu düzenlendi. Mersin merkezli 24 ilde gerçekleştirilen operasyonda Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkan Yardımcısıyken emekli olan Ertuğrul Şenyiğit'in de aralarında bulunduğu 56 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda polislerin evlerinde aramalar da yapıldı.

Aralarında bazı iş adamlarının da bulunduğu şüphelilerden 29'u emniyetteki sorgularının ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakılırken, 27 kişi de bu sabah erken saatlerde sağlık kontrolü için Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1'inin iş adamı olduğu belirtildi.

4 KİŞİ ARANIYOR

Operasyonlarda adreslerinde bulunamayan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin Mersin milletvekili adayı, İstihbarat eski Şube Müdürü Ali İhsan Kaya, İlyas Avcı, İlyas Işık ve Cemil Uysal ise hala aranıyor. Birinci dalga operasyonu sonunda Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek' suçlarından haklarında 3-10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan 16'sı daha önce meslekten ihraç edilmiş tutuksuz 25 emniyet mensubunun yargılanmaları ise devam ediyor. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova ve Muş'ta HDP operasyonu: 13 gözaltı

SONRAKİ HABER

Aydın'da da Demirtaş ve HDP'yi karalayan afişler dağıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa