03 Haziran 2015 19:40

Erzurum’da halk askeri operasyonu engelledi

Köprüköy ilçesi Duatepe köyüne bağlı Kindixut mezrasındaki dağlık bölgede özel harekat timlerinin katılımıyla hava destekli başlatılan operasyon yurttaşların canlı kalkan olarak bölgeye gitmesi üzerine son buldu.

Paylaş

Erzurum’un Köprüköy ilçesi Doğatepe köyüne bağlı Kindixut mezrasındaki dağlık bölgede özel harekat timlerinin katılımıyla hava destekli operasyonda başlatılması üzerine, halk operasyon bölgesine akın etti. Çok sayıda zırhlı araçla başlatılmak istenilen operasyon haberini duyan Karaçoban, Karayazı, Hınıs, Tekman, Horasan, Köprüköy ilçeleri ve Erzurum merkezden gelen yurttaşlar ile DBP, HDP ve İHD yöneticileri bölgeye geldi. 2 bini aşkın yurttaşın canlı kalkan olmak için gittiği bölgeye HDP Erzurum Milletvekili adayları ve HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de geldi. Halk akşam saatlerine kadar bölgede beklerken, askerler bir süre sonra konuşlandıkları noktalardan geri çekildi.

Askerin çekilmesi üzerine açıklama yapan HDP Erzurum Milletvekili adayı Seher Akçınar Bayar, seçim çalışmalarının başından beri polis ve asker destekli saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, “Seçim çalışmalarımızı yürüttüğümüzden beri sık sık çalışmalarımız polis ve askerlerce engellenmektedir. Attığımız her adımımızda Türkiye’de ve Kürdistan’da provokasyonlarla karşı karşıya kalıyoruz. 2 aydır sürekli Erzurum’da benzeri ırkçı saldırılara maruz kalıyoruz. Her gün yerini ırkçı saldırılar meydana gelmektedir. Polis ve asker desteklidir bu saldırılar” ifadelerini kullandı

Mülkiye Birtane ise Kürt halkının her yerde iradesine sahip çıktığını belirterek, askeri operasyonla ilgili “Halkımız bir provokasyonu daha engellemiştir” dedi. Birtane, “Her yerde irademize sahip çıkıyoruz ve bunu dünyaya gösterdik. Halkımızdan korkuyorlar. Siyasi ve askeri alanda halkımızdan korkuyorlar. Kürt halkı her yerde iradesine sahip çıkıyor. Bugün yine büyük bir operasyonu engelledi Kürt halkı. Türkiye’de ve Kürdistan’ın her yerinde böylesi operasyon yapılmak istendi halkımız engelledi. Ve amaçlarına ulaşılmadı. Halkımız irademizi engellemek isteyenlere her yerde engel olmuştur ve onların karşısında durmuştur. Bir kaç dakika içerisinde halkımız yapılmak istenilen provokasyon bölgesine gelerek olası büyük bir provokasyonu engelledi. 7 Haziran’da bu zorbalara ve kan emicilere en iyi cevabı verecektir. Halkımız her yerde olduğu gibi iradesine ve sandıklarına sahip çıkacaktır” dedi. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Blazer'dan 2010 ve 1998 Dünya Kupası itirafı

SONRAKİ HABER

Nusra lideri: IŞİD'le çatışmalar sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...