03 Haziran 2015 14:46

Uzman çavuştan köylülere 'HDP' tehdidi!

Mutki’nin İkizler (Kizang), Çukurca (Deştedem) ve Özenli (Mahbuban) köylerine giden İkizler Jandarma Karakolu’nda görevli Levent isimli uzman çavuşun, köylüleri tehdit ederek, 'Bu köyden HDP’ye bir oy çıkarsa sizin için iyi olmaz' dediği belirtildi. Köylülerin şikayeti üzerine köylere giden HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, 'Demokrasilerde böyle bir şeyin olması söz konusu değildir. Seçimler yaklaştıkça AKP tarafında bir panik hali söz konusu. Bu panik HDP’nin barajı aşacağının paniğidir' diyerek, gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Paylaş

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı İkizler (Kizang), Çukurca (Deştedem) ve Özenli (Mahbuban) köylerine giden İkizler Köyü Jandarma Karakolu’na bağlı askerlerin köylüleri HDP’ye oy vermeme konusunda tehdit ettiği öğrenildi. Mutki Belediyesi Eş Başkanı Özcan Birlik’i arayan köy sakinleri, Levent adında bir uzman çavuşun köylerine gelerek kendileri ile sohbet ettiğini ve ardından tehditlerde bulunarak “Bu köyden HDP’ye bir oy çıkarsa sizin için iyi olmaz” diye tehditte bulunduğunu belirtildi. Bunun üzerine köye giden HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve Mutki Belediyesi Eş Başkanı Birlik, köylülerle görüşerek durum hakkında bilgi aldı. Bitlis İl Genel Jandarma Komutanlığı ile görüşen Zenderlioğlu’na durumun araştırılıp kendilerini bilgi verileceği aktarıldı.

Konuya ilişkin konuşan Zenderlioğlu, köylülerden yana kendilerine şikayet geldiğini ve Levent adında bir uzman çavuşun HDP’ye oy vermemeleri yönünde tehditlerde bulunduğunu söyledi. Uzman çavuşun köylüleri rahatsız ettiğini ifade eden Zenderlioğlu, “Bundan iki gün önce partili arkadaşlarımız bu köye geldiğinde davul zurnayla karşılanmışlar. Bunun üzerine köylüler karakol tarafından tehdit edilmiş. ‘HDP’ye oy verirseniz sonunuzu düşünmeniz gerekiyor’ diye köylüleri tehdit etmişler” diye konuştu.

Köylülerin şikayeti üzerine karakolu arayarak durumu bildirdikleri ifade eden Zenderlioğlu, “Biz bu köylere geldik ve köylülerin hepsi bize bu durumu anlattı. Bu olayın takipçisi olacağız. Biz böyle bir durumu kabul etmiyoruz. Demokrasilerde böyle bir şeyin olması söz konusu değildir. Seçimler yaklaştıkça AKP tarafında bir panik hali söz konusu. Bu panik HDP’nin barajı aşacağının paniğidir” vurgusu yaptı.

Mutki Belediyesi Eş Başkanı Özcan Birlik ise yoğun seçim sürecine girilirken, halkın çok duyarlı olduğunu gördüklerini ifade etti. Köy sakinlerinin bazı tedirginliklerinin olduğunu ve köylülerin HDP’ye oy vereceklerini, ancak karakollardan çekindiklerini vurgulayan Birlik, “Köylülerin bizi aramaları sonucunda Levent adında bir uzman çavuşun köylüleri HDP’ye oy vermemeleri konusunda tehdit ettiğini öğrendik. Biz bunun üzerine söz konusu köylere gittik. Bu durum aslında çok ciddi bir durum. Demokratik seçim diyoruz. Bizi silahın zoruyla güya oy topladığımızı ifade eden bir siyasal iktidar varken, kendi kolluk kuvvetlerini bu işlere alet ediyor olmaları demokrasiye aykırı bir durumdur. Biz bunlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Seçim kuruluna gerekli başvuruları yapacağız” diye konuştu. (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Van Demokrasi Platformu: Basının yanındayız

SONRAKİ HABER

Ford işçileri: Ne olursa olsun birliğimizi bozmayalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...