02 Haziran 2015 18:03

AKP'nin Erdoğan'lı pankartına tepki

Muğla'nın Dalaman ilçesi AKP İlçe Başkanlığı tarafından seçim çalışması kapsamında asılan pankartta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın fotoğrafı tepkilere neden oldu.

Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesi AKP İlçe Başkanlığı tarafından seçim çalışması kapsamında asılan pankartta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın fotoğrafı tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Dalaman İlçe Örgütü, AKP seçim çalışmalarında kullanılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafından şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Dalaman İlçe Başkanı Erdoğan Karakuş, "AKP Muğla İl ve Dalaman İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi, AKP afiş ve flamalarının yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Türk Bayrağı yanında bulunan bir fotoğrafını da büyüterek kullanmaya başlamıştır. Bu siyasi partiler yasasına aykırıdır. Bu resim ve flamalar asılmaması gereken yerlere asılmış, çift yönlü bir ihlal yapılmıştır. CHP Dalaman İlçe Örgütü olarak buna itiraz etmek için hazırlanırken pankartın fotoğrafını çektiğimizi gören bir grup AKP'li alelacele pankartı sökerek kaldırdılar. Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanı yapmış olduğu seçim gezileri ile kurumsallığını yitirmiş bulunmaktadır. Tarafsız olması gereken kurum olan ve tarafsızlık yemini eden cumhurbaşkanı yapmış olduğu seçim mitingleri ile cumhurbaşkanlığı makamına gölge düşürmüş ilçemize asılan bu pankartta bunun tuzu biberi olmuştur. Bu da göstermektedir ki cumhurbaşkanı ve iktidarın yapmış olduğu tuzun koktuğu gündür. Yapılacak bu tür haksızlıklarda bundan sonra da girişimlerde bulunacağız. AKP'lilerin, kurul kararlarını yerine getirmemelerini Muğla ve Dalaman seçmenin bilgisine ve vicdanına tebliğ ediyorum" dedi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı fırının önünde anıldı

SONRAKİ HABER

Kamp Armen'in iadesinin seçim sonrasına kalması endişeleri artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...