02 Haziran 2015 09:44

Ağrı'da HDP coşkusu

HDP'nin Ağrı'da düzenlediği 'Büyük insanlığa evet de" mitingi on binlerin coşkulu katılımı ile başlarken, alana üç koldan giren Ağrılılar, '4-0' sloganı atıyor.

Paylaş

HDP'nin Ağrı mitingi on binlerin coşkusu ile başladı. Sabah saatlerinde Dörtyol alanını dolduran Ağrılılar, davul zurna eşliğinde halay çekerek mitingin başlamasını beklemeye koyuldu. Ağrı'nın ilçelerinde binlerce araçlık konvoylarda alana akın akın gelmeye devam eden kalabalık, Yaşar Kemal Caddesi ve Erzurum yolundan "Bijî HDP" sloganı ile giriş yaptı. Kadınların yöresel kıyafetleri ile renklendirdiği alan, HDP bayraklarının yanı sıra kırmızı, sarı ve yeşil balonlarla süslendi. Alanda açılan pankartlarda Tendürek provokasyonuna tepki ve Kobanê direnişine dikkat çekiliyor. Alanda "Size insanlığı öğreteceğiz", "Öldürmedik, ama insanlık için öldük", "Kobanê'den Gezi'ye barajları yıkmayı geldik" pankart ve dövizlerin yanı sıra Tendürek provokasyonunda yaşamını yitiren Cezmi Budak ve olayda yaralan Cenap İlboğa'nın fotoğrafları asıldı. 

Mizah dolu "Nikah masasında bile bu kadar evet demede heyecanlanmamıştım. HDP'ye evet de", "Son bombanı patlat Mülayim, HDP geliyor", "İca baraj çiye law" gibi dövizler dikkat çekerken, HDP bayrakları ve sarı, kırmızı, yeşil flamaların renk cümbüşüne çevirdiği alanda, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK, YPG ile Türk bayrakları da açıldı. 

AKP'Yİ ELEŞTİREN DÖVİZLERE İZİN VERİLMEDİ

Alanın dört girişine polis noktasına arama noktası koyan polis, yurttaşları didik ararken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik dövizlerin alana girişine izin verilmedi. Yaşanan kısa gerginliğin ardından yurttaşların ısrarları sonucu, "Biz bağlama çalıyoruz, sen ne çalıyorsun Dizo", "Seni başkan yaptırmayacağız" dövizleri alana sokuldu.

FESTİVAL HAVASINDA MİTİNG

On binlerin buluştuğu mitingde havanın güzel olması ile festival havası oluşurken, seyyar satıcılar da alan etrafında kurdukları tezgahlarda, HDP kaşkolleri, sarı, kırmızı, yeşil flamalar, ciğer, döner, çekirdek satıyor. On binlerin katıldığı miting saygı duruşu ile başlarken hep bir ağızdan "Çerxa Şoreşe" marşı okundu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın poz verdiği merdivenler 35 milyonluk avizelerle aydınlanıyor

SONRAKİ HABER

Üniversitelere 5 gün seçim arası verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...