02 Haziran 2015 07:27

Yüksekdağ'dan Budak ve İlboğa ailelerini ziyaret

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ağrı mitingi öncesi 11 Nisan'da Tendürek dağında yaşanan provokasyonda askerler tarafından katledilen Cezmi Budak ile ağır yaralanan Cenap İlboğa'nın ailelerini ziyaret etti.

Ağrı'da düzenlenecek seçim mitingi için kente gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, öncesinde beraberindeki heyet ile birlikte Diyadin ilçesine geçti. İlçede 11 Nisan'da Tendürek Dağı'nda askerlerin provokasyonu sonucu katledilen HDP eski İlçe Eşbaşkanı Cezmi Budak ile ağır yaralandıktan sonra tutuklanan MEYADER Temsilcisi Cenap İlboğa'nın ailelerini ziyaret etti. Önce İlboğa ailesini ziyaret eden Yüksekdağ, yaptığı konuşmada, "Kanla beslenen savaş baronlarının hevesleri kursağında kaldı. Diyadin halkı ve yoldaşlarımız kendilerini siper ederek büyük ölümlerin önüne geçtiler. Bizim çabamız yoldaşımızın zindandan çıkarılması olacak" dedi.

Ardından Cezmi Budak'ın ailesinin evine giden Yüksekdağ, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu. Ziyarette konuşan Yüksekdağ, "Biz yoldaşlarımızın anısını yaşatacağız. Artık onlar istedikleri gibi cirit atamayacaklar. Cezmi yoldaşımız büyük bir özveriyle o bayrağı taşıdı, biz onun anısı önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi. 

Budak'ın annesi ve eşiyle de bir süre sohbet eden Yüksekdağ, "Acınızı yürekten paylaşıyorum. O hepimizin kardeşi ve evladıydı. Bu savaş baronları Diyadin'de istediklerini alamayınca başka yerlerde de benzer provokasyonlara kalkıştılar, ancak halkımız boşa çıkardı. Diyadin halkı savaş baronlarına büyük bir insanlık dersi verdi" ifadelerini kullandı. 

Yüksekdağ ziyaretlerin ardından Ağrı'ya geçti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Windows 10 hakkında bilmeniz gerekenler

SONRAKİ HABER

Burhan Kuzu’nun Kandil duası: HDP barajın altında kalsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...