02 Haziran 2015 06:47

Beştaş: AKP, bombacıyı Suriye'ye kaçırdı

Adana ve Mersin'de HDP binalarına yapılan bombalı saldırıların üzerinden tam 16 gün geçti. Ancak görüntüleri dahi yayınlanan fail bulunamadı. AKP'nin bombacı saldırganı Suriye'ye kaçırdığını söyleyen HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, "Hükümet, bombalı saldırıların faillerini sakladı. Bize tek bir görüntü, tek bir evrak bile vermediler, IŞİD'çi olduğu anlaşılan bombalı saldırganın arkasında AKP vardır" dedi.

Paylaş

Hamdullah KESEN

Adana ve Mersin'de HDP parti binalarına, 18 Mayıs'ta gerçekleşen parça tesirli bombalı saldırıların üzerinden 16 gün geçmesine rağmen saldırgan veya saldırganlar halen bulunamadı. Saldırılar sonrasında tüm oklar, HDP'yi seçim meydanlarında hedef gösteren AKP hükümetine yönelmiş ve saldırının siyasi sorumlusu olduğu konusunda kamuoyunda ortak bir görüş oluşurken, AKP hükümetinin, saldırının faili olduğunu iddia ettiği Van doğumlu 32 yaşındaki Savaş Yıldız'a ise şimdiye kadar ulaşılamadı. Yıldız’ın, bombalı saldırıları gerçekleştirdikten sonra Suriye’ye kaçarak, tekrar IŞİD saflarına döndüğü iddiaları ise kamuoyunda ciddi şüpheler yaratıyor. 

HDP Adana milletvekili adayı Avukat Meral Danış Beştaş, parti binalarına yapılan bombalı saldırıların, HDP'ye yönelik bir katliam girişimi olduğunu ifade etti. Saldırının bir amacının da tüm ülkede yükselişe geçen HDP'nin kitlesini provokasyonlara getirerek, parti çalışmalarını sekteye uğratmak olduğunu kaydeden Beştaş, ancak halkın provokasyonlara gelmemesinin, karanlık güçlerin kirli emellerine ulaşmasını önlediğini anlattı. 

'AKP FAİLLERİ SAKLADI'

HDP'ye yönelik saldırıların arkasında AKP Hükümeti'nin olduğunu savunan Beştaş, HDP’nin yükselişini durmak isteyen AKP’nin amacına ulaşamadığını söyledi. Beştaş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, "HDP, DHKP-C’ye teşekkür etti” şeklindeki ifadesine de tepki göstererek, “Hükümet, bombalı saldırıların faillerini sakladı. Bize tek bir görüntü, tek bir evrak bile vermediler, IŞİD'çi olduğu anlaşılan bombalı saldırganın arkasında AKP vardır ve fail Suriye’ye kaçırılmıştır" diye konuştu.

"AKP Hükümeti'nin, bu tür saldırılarda, failleri koruma konusundaki ustalığını Roboski’den Ceylan Önkol’dan, Berkin Elvan’dan, Adana’da Kadri Bağdu ve İbrahim Aras’tan çok iyi biliyoruz" diyen Avukat Beştaş, "Patlamadan 3 gün sonra yani gizlilik kararı verildiği gün, saldırının failinin fotoğrafını televizyonlarda yayınladılar, ismini açıkladılar. Bombacıyı da bu arada yurtdışına götürdüler” şeklinde konuştu.

'AKP BU SALDIRIYI AYDINLATMAK İSTEMİYOR'

Emniyet yetkililerinin, bombalı saldırı hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin kendilerine bilgi vermediğini ifade eden HDP Adana İl Eşbaşkanı Hüseyin Yıldız ise, parti binalarına bombaları bırakan kişi olduğu iddia edilen Savaş Yıldız'ın 16 gündür yakalanamadığına işaret etti. Yıldız, soruşturma hakkında Savcılığın verdiği 'gizlilik' kararının kaldırılması için avukatlarının başvuru yaptığını ancak kabul edilmediğini, saldırının, hükümet tarafından aydınlatılmak istenmediğini vurguladı. Yıldız, soruşturmanın son durumunu basından öğrendiklerini, saldırılarının bizzat AKP hükümeti tarafından sürüncemede bırakıldığını savundu.

'NE FAİL NE DE ARKASINDAKİ GÜÇ ORTAYA ÇIKARILDI'

Yıldız, AKP hükümeti yetkililerinin, "Bizim dönemimizde faili meçhul cinayet yok" sözünü de hatırlatarak şöyle konuştu: "Bu ülkede faili meçhuller halen devam ediyor. Roboski'nin failleri bulunmadı. Adana'da katledilen Gazeteci Kadri Bağdu'nun failleri bulunamadı. Parti binalarımıza bırakılan bombalarla da amaç katliam yaratmaktı. Bu plan, seçimi ertelemeye ve ülkeyi kaosa götürme planı idi ama tutmadı. Ne fail ortaya çıkarıldı, ne de failinin arkasından güç ortaya." 

'FAİL ORTAYA ÇIKARILMAZSA, SALDIRININ FAİLİ DEVLETTİR'

Tanıkların, emniyette kendilerine gösterilen şüpheli kişiyi teşhis edemediklerini de belirten HDP Adana İl Eşbaşkanı Hüseyin Yıldız, hükümetin, saldırıyı örtbas etmek istediğini iddia ederek, "Adana Emniyeti, ilk günler samimi idi. Saldırının ortaya çıkarılması için sanki gayret gösteriyorlardı. Fakat muhtemelen yukarıdan baskılar geldi. Ve o ilk günkü gayretleri sonuçsuz kaldı. Bu saldırının takipçisi olacağız. Devlet saldırının faillerini ortaya çıkarabilir. Eğer ortaya çıkaramıyorsa faili kendisidir" diye konuştu. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gevaş polisi seçmenleri mi fişliyor?

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de HDP bürosuna silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa