01 Haziran 2015 10:27

Hastane inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı

Paylaş

Antalya'da 300 yataklı devlet hastanesinde çalışan 150 işçi, kötü çalışma koşullarından ve yemeklerden kaynaklı iş bıraktı. İşçilerin eylemini çekmek isteyen DİHA muhabirleri de şirket yetkililerinin saldırısına uğradı. 

Antalya'nın Kepez ilçesinde 300 yataklı yeni yapılan devlet hastanesinin inşaatında Öz Burak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi'ne bağlı taşeron olarak çalışan 150 işçi yemeklerin kötü olması ve ağır çalışma koşularından kaynaklı iş bıraktı. Hastane önünde bekleyen işçiler, talepleri kabul edilene kadar iş başı yapmayacaklarını söyledi. 

Şantiye alanında toplanan işçiler, taşeron firmanın işçileri insan yerine koymadığını, tarihi geçmiş ürünleri kendilerine verildiğini ve bu yüzden onlarca işçinin zehirlendiğinin altını çizdi. Yemekhanelerinin pislik içinde olduğu, işçilerin yatakhanelerinin ve banyolarının kullanılmaz halde olduğunu belirten işçiler, birçok işçinin hastalandığı ve kullanılan temizlik malzemelerinden kaynaklı işçilerin vücudunun çeşitli yerlerinde yarların oluştuğunu kaydetti. 

DİHA MUHABİRLERİNE SALDIRI

İşçilerin yaşadığı alanları görüntülemek isteyen DİHA muhabirleri, şirket yöneticilerinin engeliyle karşılaştı. Şirket yöneticilerinin saldırısına uğrayan muhabirleri işçiler koruyarak iş bırakma alanından çıkarırken, muhabirler çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Firma sahipleriyle toplantı yapan ve sonuç alamayan işçilerin şantiye önündeki bekleyişi sürüyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nakış işçilerinden sendika sinyali

SONRAKİ HABER

Cerablus kapısında patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa