31 Mayıs 2015 15:34

Samsun mitingi sonrası ırkçı saldırı

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Samsun'da yptığı miting öncesi mitin alanına saldırmak isteyn ırkçı grup miting sonrasında da HDDP’lilere saldırdı.

Mitingin dağılma sırasında, bir grup ırkçı miting alanındaki HDP'lilere saldırmak istedi ve ortalık savaş alanına döndü. Polis bu gruba TOMA'lardan su sıkarak ve biber gazıyla müdahale ederken HDP'lileri bir süre alanda tuttu. Bir süre miting alanında bekletilen HDP'liler, gruplar halinde otobüs ve minibüslerle güvenlik çemberi altında bölgeden çıkarılabildi. 

HDP'lilerin bindikleri otobüs ve minibüslerin geçiş güzergahına barikat kuran gruplar, araçları taş yağmuruna tuttu. Saldırıda bazı araçların camları kırılırken, müdahale eden polis barikatları kaldırarak geçişi sağladı.

Olaylar sırasında biber gazından etkilenenler zor anlar yaşarken, yakındaki özel hastaneye gidenler oldu.

SAMSUN VALİLİĞİ: 11 KİŞİ YARALANDI, 37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Samsun Valiliği, HDP'nin gerçekleştirdiği miting nedeniyle çıkan olaylarda, 37 kişinin gözaltına alındığını, 4'ü polis 11 kişinin ise hafif şekilde yaralandığını bildirdi.
Valiliğin açıklaması şöyle;
"Bugün HDP bir miting gerçekleştirmiştir. Karşıt grupların sloganlarına rağmen söz konusu miting yapılmış, ancak bazı grupların miting sonrası adı geçen partililerin miting alanından ayrılmalarına müsaade etmemek için slogan atarak meydana yürümek istemişlerdir. Bu esnada Emniyet güçlerimiz tarafından dağılmaları yönünde gerekli ikazlar yapılmış, dağılmayan gruba müdahale edilmiştir. Yaşanan bu olaylar esnasında 37 kişi gözaltına alınmış, 4 Emniyet mensubu olmak üzere toplam 11 kişi hafif şekilde yaralanmıştır." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Öz Pres Arçelik işçisini bekliyor

SONRAKİ HABER

Gezi direnişi 2. yılında Bursa'da da unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa