31 Mayıs 2015 13:56

HDP tarım işçilerinin umudunu yeşertti

Paylaş

Erdoğan ALAYUMAT

Antalya’nın kavurucu sıcağı altında günde 13-14 saat tarlalarda çalışan tarım işçileri, eşit koşullarda ve insanca bir yaşam için HDP’yi destekleyeceklerini söylüyor. Çalışma koşullarının, barınma ihtiyaçlarının ve düşük ücretlerinin acilen düzeltilmesini isteyen işçiler, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde daha da yoksullaştıklarını belirtiyor. 

Yıllarca tarlalarda çalışan 52 yaşındaki Asya Senal, 6 yıl önce Urfa’dan Antalya’nın Serik ilçesine göç etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Urfa’da 100 dönümlük arazileri olduğunu, susuzluk nedeniyle ekip biçemediklerini söyleyen Senal, “Eskiden beri durumumuz halimiz aynı. Biz dedik belki AKP bize çare olur. Ama bize yalan söylediğini gördük. CHP, MHP ve AKP aynı. HDP olmasaydı oy kullanmayacaktım” dedi. 

Devletten hiçbir fayda görmediğini söyleyen 50 yaşındaki Şehmus Senal ise 13 çocuk sahibi olduğunu, çocuklarını okutmakta zorlandığını ve bugüne kadar devletin sosyal yardımından hiç yaralanmadığını söyledi. AKP’nin sürekli yardımlarla övdüğünü ancak yardımları hep kendi yandaşlarına verdiğini söyleyen Senal, “Viranşehir’den hem devletin baskıları hem de ekonomik darlıktan göç ettik. Geldiğimiz yerde de ana dilimizi özgürce konuşamadık. Ana dilimi özgürce konuşacağım bir ülkeyi yaratacağına inandığım için seçimde HDP’yi destekleyeceğim” dedi.

Çilek tarlasında çalışan 50 yaşındaki Selma Güner de barış, demokrasi ve kadınların daha fazla ağlamaması için HDP’yi destekleyeceğini söylüyor. Gündüzleri tarlada ter dökerken, geceleri de ev işlerinde çalıştığını söyleyen Güner, “6 yıl önce büyük umutlarla Antalya’ya geldik. Ama umudumuzu kırdılar. Allahın izni ile 8 Haziran sabahı umutlarımızı yeşerten HDP Meclis’e girecek” dedi. 

60 yaşındaki Abdulcelil Güner isimli tarım işçisi de, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinden 5 yıl önce Antalya’ya göç ettiklerini söyledi. “Dört beş kişi çalışarak günde 150 TL’ye yakın para kazanabiliyoruz ancak” diyen Güner, “AKP diktatörlük peşinde. Saddam, Kaddafi, Hüsnü Mübarek bunların hepsi gitti. Diktatörlüğün sonu yok. Seçimlerde HDP’yi destekleyeceğim” dedi. (Antalya/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sigortsız işçiler köle gibi çalışıyor

SONRAKİ HABER

Küçük Farklılıkların Kibri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...