30 Mayıs 2015 00:51

Bilal Erdoğan, 'Fetih Şöleni' için hazırlanan alanı teftiş etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Yenikapı miting alanında düzenlenecek olan ‘Fetih Şöleni’ kutlamaları öncesinde İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte alana gelerek hazırlıkları yerinde inceledi. (Fotoğraflar: Mehmet Özer)

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilecek İstanbul’un fethinin 562’nci yılı kutlamaları öncesinde Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Şahin ve İBB Başkanı Topbaş Yenikapı miting alanına gelerek hazırlıkları yerinde izledi.

Topbaş ve Şahin, hazırlıklarda gelinen son aşamalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da oğlu Ömer Tayyip Erdoğan ile miting alanına gelerek Vasip Şahin ve Kadir Topbaş ile el sıkışıp ayaküstü bir süre sohbet etti. Bilal Erdoğan, çevredeki vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirip, miting alanında kısa bir yürüyüş yaptı.

Gazetecilere açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Şu an arkadaşlarımız yarınki Fetih kutlamalarının en güzel şekilde gerçekleşmesi için harıl harıl çalışıyorlar. Hazırlıklarının son safhasına gelmişler. Yarın inşallah İstanbullular çok güzel bir görsel şölen izleyecekler. Tüm vatandaşlarımızı bu görsel şölene davet ediyoruz.” dedi.

Şahin, Kazlıçeşme’de yapılacak olan HDP mitingiyle ilgili yöneltilen soruya “Gerekli tedbirleri alıyoruz. Tabi seçim kurulu kararını verdikten sonra biz de güvenlik tedbirlerini en sıkı şekilde almak durumundayız. Çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ise “Tabi ilk defa cumhurbaşkanlığımızın himayesinde bu kadar büyük bir fetih kutlaması yapılıyor. Sayın cumhurbaşkanımız farklı bir cumhurbaşkanı olacağını söylemişti. Bu Fetih kutlamasıyla da o farkı hissediyoruz. Sayın başbakanımızın katılımıyla da bugün burası hakikaten Fetih ruhunu haykıracak. Özellikle gençlerimizin yarın büyük bir teveccühünü göreceğimize eminim. Çeşitli etkinliklerle de bir şölen havasında geçecek. Tabi Fetih ruhu bize unutturulmaya çalışılan bir ruh uzun zamandır. Yeni Türkiye vizyonunun da önemli bir parçası. Çünkü Fetih sadece şehirleri zapt etmek, şehirleri ele geçirmek anlamında değil bizim kültürümüzde. Fetih kalplere girmek, gönüllere girmek anlamını taşıyor aynı zamanda. Bu yeni Türkiye vizyonu bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, dik duruşumuzu temsil ediyor.” diyerek sözlerine son verdi. (CİHAN)

Gecenin geç saatlerine kadar sahne çalışmalarının devam ettiği alana binlerce koli içme suyu getirilmişti.

ÖNCEKİ HABER

‘Yaptığımız her haberde tarafız’

SONRAKİ HABER

İstanbul'da bugün bu yollar kapalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa