30 Mayıs 2015 00:53

İnsanlar zor geçiniyor bunu dert edinsinler!’

Paylaş

Toprak Fırat AKÇAY
Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Ülke ekonomisi denince akıllara ilk gelen illerden biri olan Kocaeli’de yaşayan vatandaşlar “Çocuk okutmak için evimizi satıyoruz. Seçime giren partiler bunları görsünler” diyor.

Zeynep Yıldız emekli bir vatandaş. Pek de umudu olmadığını söylüyor seçimlerden. Bunun nedenini yaşadığı hayata bağlıyor: “Çocuklarımızı evimizi satarak okuttuk. Emekli maaşlarını 1500 TL yapsalar da bir şey değişmez. Bu pahalılıkla yine emekliye o para yetmez. Şu anda bile maaşımızı aldıktan bir hafta sonra paramız bitiyor. Bir şey almadan önce bütün marketleri geziyoruz en ucuz olan ürünü alıyoruz.”
Muhalefet partilerinin vaatlerini çok gerçekçi bulmayan Yıldız, Hükümeti de bu konuda eleştiriyor: “Hükümetin verdiği asgari ücret de gerçekçi değil. İnsanlar kıt kanaat geçiniyor ama kimse oralı bile değil. Yoksulu, garibanı düşünen yok. Elbet bir gün bizler de seçimlere bir şeylerin değişeceğini umarak gideceğiz.”

‘ZABITA İLE ÇOK DERDİMİZ VAR!’

Ali Erol ise yürüyüş yolunda seyyar satıcılık yapan bir genç. Bu işi neden yaptığını anlatmak için şu cümleyi kullanıyor: “Kimse işe almıyor ki, iş yok diyorlar.”

Erol’un seçimlerden tek beklentisi ise köşede bir yer: “Siyasilerden hiçbir beklentim yok ama zabıta ile çok sıkıntımız var. Bu zabıta derdinden kurtulmak isterim. Bir köşede bize yer versinler yeter.”

‘DEMİRTAŞ BANA İŞ BULSUN’

Bir sokak sanatçısı da “Hangi işe başvurdumsa ‘yaşın geçmiş’ dediler ve hiçbir yerde iş bulamadım. Ayrıca geçindirmem gereken bir ailem var bu yüzden sokak sanatçılığı yapıyorum. En beğendiğim siyasetçi de Selahattin Demirtaş ve onun partisiyle seçimlerde iyi sonuçlar elde ederek, bana sahip çıkmasını, benim için iş bulmasını istiyorum” diyor.

Yine yürüyüş yolunda hızla bir yere yetişmeye çalışan genç bir çifte rastlıyoruz. Ayaküstü, “Bayrakların, bilboardların, afişlerin ve seçim araçlarının her seçim dönemi gözümüze sokulmasını istemiyoruz. Bütün bu olanlar bizim oyumuzu asla etkilemeyecek. Bize hitap eden parti belli, fikrimiz değişmeyecek. Biz özgür, demokratik, öğrencilere hitap eden bir ülkede yaşamak istiyoruz” diyorlar.

‘SARAYA GEÇİNCE KAFA DAHA İYİ ÇALIŞMIYOR’

Emekli Mustafa Tekcan ise “Ben desteklediğim partinin bile miting yapmasına, her yeri bayraklarla donatıp şaşaa yapmasına karşıyım, hepsi israftır. Ayrıca bu yapılanlar benim fikirlerimi değiştirmez, Fikrimi değiştirmek isteyen kişinin bana fikirle gelmesi lazım” dedi. Cumhurbaşkanının bulunduğu saraya da değinen Tekcan “Ne oldu yani saraya geçince kafan daha mı iyi çalışmaya başladı? Bu seçimlerde inanıyorum ki bir şeyler değişecek” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Osmaniye’de HDP algısı yıkıldı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’a karşı en etkili muhalefet HDP

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...