30 Mayıs 2015 00:52

Osmaniye’de HDP algısı yıkıldı

Halkların Demokratik Partisi Osmaniye’de daha önce seçim süreçlerinde birkaç kez saldırıların hedefi olsa da, artık daha rahat bir seçim dönemi geçiriyor. HDP’nin Türkiye genelinde gördüğü ilgi Osmaniye’de de karşılık bulmuş.

Paylaş

Halil İMREK
Osmaniye

HDP, Osmaniye’de daha önce seçim süreçlerinde birkaç kez saldırıların hedefi olsa da, artık daha rahat bir seçim dönemi geçiriyor. HDP, Osmaniye’de ilk kez çarşı merkezinde ve Toprakkale ilçesinde seçim büroları açtı ve daha önce gidemediği bir çok bölgede bugün seçim çalışması yürütüyor. 

HDP’nin Türkiye genelinde gördüğü ilgi Osmaniye’de de karşılık bulmuş. Eskiye oranla HDP daha yaygın bir seçim çalışması yürütüyor. Ancak buna rağmen baskılar ve engellemeler de yaşanmıyor değil. 
Geçtiğimiz seçim dönemlerinde Kürt nüfusunun yoğun olduğu ve az çok örgütlülüğün bulunduğu Yunus Emre ve Mimar Sinan Mahallelerine seçim bürosu açılmıştı ancak, ilk kez bu seçim döneminde çarşı merkezine HDP’nin büyük bir bürosu açıldı. Alibeyli Mahallesi’ne açılan merkezi seçim bürosu ilk başta saldırıların hedefi olsa da şimdi bir sorun yaşanmıyor. Osmaniye’de çalışma yürüten HDP’liler saldırının ‘AKP hükümetinin kutuplaştırıcı dili’ olduğunu söylüyor. 

HDP DEVLET BAHÇELİ’NİN KÖYÜNE GİTTİ

HDP seçim çalışmaları kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski köyü olan Hasanbeyli ilçesine de gitmiş. HDP seçin anons aracına el sallayan, selam veren olmuş. İki üç grup tepki verse de onun dışında bir sorun yaşanmamış. Daha önce Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları sırasında aday olan Selahattin Demirtaş’a destek istemek için ilçeye giden EMEP İl Başkanı Ökkeş Nergiz ve o dönem DBP Osmaniye İlçe Başkanı olan Celal Eker, ırkçı bir grubun saldırısına uğramış, Nergiz’in saldırı sırasında burnu kırılmıştı.  

HDP’NİN DÖRT ADAYINDAN ÜÇÜ KADIN

Osmaniye’de HDP’ye yönelik algının kırılması, HDP’lilerin umutlarını tazelemiş. HDP’liler diğer seçimlere göre Osmaniye’de de güçlü bir sonuç alacaklarını düşünüyor. HDP’nin Osmaniye’den gösterdiği 4 milletvekili adayından 3’ü kadın. Kadın adayların isimleri ise şöyle: Hatice Betül Çelebi, Emine Ruken Akçe ve Nazlı Yusufoğlu Kızılkaya. 

‘DEMİRTAŞ BAŞKANIMIZ OLSA’ DİYEN MHP’Lİ VAR

Osmaniye’de seçim çalışmaları yürüten EMEP yöneticileri ve HDP yönetici farklı unsurların çalışmalarını sabote etmek girişimlerinin olduğunu ama kendilerinin barışı, kardeşliği, işsizliği, yoksulluğu anlatmakta ısrar ettiklerini söylüyorlar. Osmaniyelilerin HDP’nin samimiyeti karşısında güzel geri dönüşlerde de bulunduklarını söylüyorlar. Bir HDP üyesi ‘MHP’lilerin keşke Selahattin Demirtaş bizim başkanımız olsa’ dediğini aktarıyor. 

‘İLGİYE KARŞILIK VERMEKTE YETERSİZ KALIYORUZ’

Emek Partisi Osmaniye İl Başkanı Ökkeş Nergiz ve HDP İl Yöneticisi Necmettin Özkan ile konuşuyoruz. Nergiz, “HDP’ye ilgi ve yönelim var. Halk değişim ve dönüşüme hazır. Ama biz yeterince örgütlü değiliz. Her tarafa ulaşmakta yetersiz kalıyoruz. Taleplere karşılık veremiyoruz. Hem HDP’nin hem EMEP’in mevcut örgütlülüğü var olan ilgiye karşılık vermekte yeterli olmuyor” diyor. Osmaniye ilinin başlıca geçim kaynağının tarım, hayvancılık ve son yıllarda gelişen sanayi olduğunu söyleyen Nergiz, “Tarım ürünü olarak en çok  buğday, mısır, soya ve yer fıstığı yetiştiriliyor. Ayrıca Osmaniye Organize Sanayi de bulunuyor. Burada 12-13 bin işçi çalışıyor. Ancak işçilerin sendikal bir örgütlülüğü ve mücadelesi yok. Biz buralara ulaşmakta yetersiz kalıyoruz. İşçilerin önemli bir oranı AKP ve MHP’ye oy verir durumda. Düne göre Osmaniye’de bir kırılma yaşanıyor. Ön yargılar aşılıyor. Daha iyi olacağına ve oyun eskiye göre artacağına inanıyorum”

ÖNCEKİ HABER

Kafaların içini açma vakti

SONRAKİ HABER

İnsanlar zor geçiniyor bunu dert edinsinler!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...