29 Mayıs 2015 19:41

HDP’den Antalya’da coşkulu kadın şenliği

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

HDP, Antalyada seçim çalışmaları kapsamında yürüyüş ve şenlik düzenledi. Yürüyüş ve şenliğe HDP Grup Başkanvekili, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, HDP Antalya Kadın milletvekili adayları ve çok sayıda kadın katıldı. 

HDP Kadın Koordinasyonu tarafından düzenlenen yürüyüş kapsamında, Aydın Kanza Parkından saat 18.00 de yürüyüşe geçen kadınlar “Kadınlar seni başkan yaptırmayacak’’ pankartı ile Atatürk Parkı’na yürüdü. Yürüyüşleri boyunca kitle sık sık “Tayyip kaç kaç kaç, kadınlar geliyor’’ ve Türkçe-Kürtçe sloganlar attı. 

Yürüyüş sonunda Atatürk Parkında  şenlik düzenleyen kadınlar, Sahneye çıkan gurupların söylediği müzikle halay çektiler. 

Şenlik alanında kitleye seslenen Pervin Buldan, HDP’nin kadın vurgusunu öne çıkardı. Buldan konuşmasında “Bu seçim kadınlar açısından çok önemlidir. Partimiz milletvekili adaylarının yarısı kadındır. Barajı aştığımız zaman Meclise girecek milletvekillerimizin yarısı kadın olacaktır. Bizler 8 Haziran’da barajı aştığımızda çok coşkulu kutlamalar yapacağız. Horonlar, halaylar çekeceğiz. Hiç oynamadım fakat o gün, çifte telli oynayacağım’’ dedi. 

Pervin Buldan’ın konuşmasından sonra sahneye Ekmek-Gül Kadın korusu ve Grup Raperin çıktı. Şenliğe katılan kadınlar Ekmek-Gül Kadın korosu ve Grup Raperin’in söylediği türkü ve ezgilerle halaylar çekti. Şenlik 20.30 da çekilen zılgıtlarla son buldu. 

    

                                                                                                                                                                                                                                                         

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın mitingine taşınan Suriyeliler ortada kaldı

SONRAKİ HABER

Tanrı kimi cezalandırdı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...