29 Mayıs 2015 17:55

Ford Otosan işçisi direnişte kararlı

Paylaş

Ford’un Kocaeli ve Eskişehir’de bulunan fabrikalarında çalışan 9 bini aşkın işçinin direnişi kararlılıkla sürüyor. 

Kocaeli’de bulunan Ford işçilerinin direnişi 10. gününe girdi. Ford Otosan Genel Müdürü’yle yapılan görüşmede talepleri kabul edilmeyen işçiler, direnişi sürdürme kararı aldı. 

Cuma namazı sonrası Fidanlık Camisi’nden toplu halde çıkan Ford Otosan işçileri, direniş alanına kadar sloganlarla yürüdüler. Sık sık “Ölmek var dönmek yok”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını atan işçiler, talepleri kabul edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Öte yandan fabrika yönetimi de direnişi kırma çabalarını sürdürüyor. Ustabaşıların işçileri tek tek arayak işe başlamaları yönünde baskı yaptığını söyleyen işçiler, buna tepki gösterdiler. 

ESKİŞEHİR’DE DİRENİŞ SÜRÜYOR
Eskişehir’de bulunan Ford fabrikası önünde kurdukları çadırlarda kalan işçiler de direnişe devam dedi. İşçiler adına açıklama yapan İsmail Demirbaş “Bu saatten sonra bizi kesinlikle yıldıramazlar. Ok yaydan çıktı, haklarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Türk Metal ile masa başında kapalı kapılar arkasında bu işi halletmiyorlarmış gibi hâlâ bizimle görüşmüyorlar. Şu anda bizim, bin kişinin vekalet verdiği avukatımız var. Bundan sonra isterlerse onla görüşebilirler” diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

AYM'nin imam nikahı kararı ile çocuk evlilikleri ve hak kayıpları artacak

SONRAKİ HABER

Köylülerin 3. havalimanı tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...