29 Mayıs 2015 17:24

Türk Traktör işçileri bu defa barikata izin vermedi

Paylaş

Birkan BULUT
ANKARA

Türk Traktör işçilerinin etrafını 'Nazi kampı' gibi demir parmaklıklarla kapatan fabrika yönetimi, şimdi de barikatı daraltmak istiyor. Ancak işçiler suya, büyük çadırlara ve mescite de ulaşımı kapatacak bu girişime bu kez izin vermedi. Ayrıca işbaşı yapılmadığı takdirde tazminatsız işten atmaların yapılacağı açıklamasına karşı işçiler, kağıtları uçak yapıp barikatın öbür tarafına yolladı.

Türk Traktör'de grev 9. günü geride bırakırken patron direnişi bitirmek için her yolu deniyor. Bugün patronun işbaşı yapılacağı duyurusuyla grevi kırma oyunu tutmadı. Sabah saatleri itibariyle grev alanında hep birlikte hazır bulunan işçiler iş başı yapmazken, patronun çağrısına Türk Metal temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 30 kişi yanıt verdi. Servislerin çoğu fabrikaya boş gelirken, üretim yapılamaması nedeniyle gelen işçiler geri gönderildi. Çevik kuvvet de fabrika önünde hazır bulundu. 

İŞÇİLER HAPSEDİLMEK İSTENİYOR 

Fabrika yönetimi işçilerin üretim alanına, tuvaletlere, müdürlük binasına ve soyunma odalarına ulaşmasını engellemek için yaptığı demir parmaklıkları kapattığı alanı daraltmak istedi. Böylelikle işçilerin suya, mescide ve çok sayıda işçinin kaldığı çadıra ulaşması engellenmeyi hedefleyen patron, işçilerin direnişiyle karşılaştı. İşçiler, barikatın daraltılmasını engelledi. 

İŞTEN ATMA TEHDİDİNİ UÇAK YAPIP ATTILAR

Hiçbir oyunu tutmayan patron en son çağrıyı işten atma tehdidinde buldu. Fabrika yönetimi işçilere gönderdiği yazılı açıklamada, yapılan grevin yasadışı olduğu iddia edildi. Yapılan grevin daha fazla devam etmesi halinde işçilerin tazminatsız atılabileceği tehdidinde bulunulan açıklamada, yine işbaşı çağrısı yapıldı. İşçilerin ise bu tehdide karşı açıklama kağıtlarından uçak yaparak demir parmaklıkların öbür tarafına attılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DBP: Olay tasarlanmış bir provokasyondur

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen'den metal işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...