29 Mayıs 2015 12:49

Midyatlı çiftin seçmen kaydı Tokat'a taşındı

Paylaş

Yıllardır Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan Mehmet Latif Akyüz ve Servet Akyüz çiftinin ikametleri, kendilerinden habersiz Tokat'ın Başçiftlik ilçesine taşındı. İkametleri taşınan çiftin oy kullanacakları sandık olarak da ilçedeki bir okul belirlendi.

Seçmenlerin 7 Haziran'da sandık başına gidip oylarını kullanmaya sayılı günler kala, seçmen kayıtları kendilerinden habersiz farklı illere taşınanlara bir yenisi daha eklendi. Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Ortaçarşı Mahallesi'nde yaşayan ve yıllardır oylarını mahallelerinde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda kullanan Mehmet Latif Akyüz ile Servet Akyüz çifti, ikametlerinin yaklaşık 2 ay önce Tokat'ın Başçiftlik ilçesine taşındığını öğrendi.

İkametleri Tokat'a taşınan Akyüz çiftinin, oy kullanacakları sanık olarak ise Fatih Mahallesi Hatipli İlköğretim Okulu'nda kurulacak 1012 nolu sandık belirlendi. 

Kendilerinden habersiz ikametlerinin Midyat'tan Tokat'a taşınmasına şaşıran aile, kime tepki göstereceklerini dahi bilmediklerini söyledi. Her seçim öncesi tanık oldukları hilelerin bu kez kendilerini bulduğunu dile getiren Mehmet Latif Akyüz, ikametlerinin başka illere taşınması ile seçim öncesi yapılan hilelerin boyutunun bir kez daha açığa çıktığını söyledi.

Seçim günü oy kullanmak üzere Tokat'a gitme gibi bir durumlarının olmadığını ve oylarını kullanamayacak olmalarının ayıbının hükümette olduğunu ifade eden Akyüz, "Benim ve eşimin ikametgahı bizden habersiz değiştirmişler. İrademizi hiçe saymışlar. Bu gibi hilelerle partimiz olan HDP'yi baraj altında bırakmak istiyorlar. Ancak tüm hilelere rağmen bizler bu seçimde barajı aşacağız" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG'li Yılmaz ve YPJ'li Kurt'a büyük uğurlama

SONRAKİ HABER

MİT TIR'ları yayınına yasak soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...