29 Mayıs 2015 10:57

IŞİD, Akçakale sınırında 100'e yakın sivili katletti

YPG/YPJ güçleri, Serêkaniyê ile Girê Spî (Til Ebyad) arasındaki Mebruka kasabasını özgürleştirdikten sonra Nustel köyünü kuşattı. Bölgede kalkan olmak istemedikleri için Akçakale'nin Arida köyü sınırına kaçan sivil Arapları engellemek isteyen IŞİD'in 100'e yakın sivili katlettiği belirtildi.

Paylaş

Girê Spî'ye doğru ilerleyen YPG/ YPJ güçlerinin Mebruka'yı özgürleştirmesinin ardından ilerleyişi devam ediyor. Mebruka ve Girê Spî arasındaki bölgede bulunan Nustel köyüne operasyon düzenleyen YPG/YPJ güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Öte yandan bölgede bulunan ve çatışmalardan kaçan çoğu kadın ve çocuk binlerce sivil Akçakale sınırına dayandı. Arîda (Kılıçlı) Köyü yakınlarında Türkiye'ye geçmek isteyen sivil Arap köylülerini geri çevirerek kalkan olarak kullanmak isteyen IŞİD, geri dönmemek için direnenleri ise sınıra 1 kilometre mesafede kurşuna dizdi. Türkiye tarafına geçmeyi başaran köylülerin ifadelerine göre, Nustel köyünde 100'e yakın sivil IŞİD tarafından kurşuna dizildi. IŞİD'den kaçarak sınır hattını geçebilen siviller, yakınları tarafından Harran, Akçakale ve Urfa'ya götürülüyor.

Yoğun çatışmaların devam ettiği alanın hemen karşısındaki Akçakale tarafında ise, yoğun askeri hareketlilik gözleniyor. 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Urfa 20'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt'un da bölgeye geldiği öğrenilirken, bölgedeki TİGEM çalışanları dahil sivillerin de, sınır bölgesine yaklaşmaları yasaklandı.

Yerel kaynaklar, Serêkaniyê'ye 65, GirêSpî'ye ise 53 kilometre uzaklıkta bulanan Nustel köyünün her an kurtarılabileceğini ve bu hızla devam ederse YPG/YPJ'nin bir hafta içerisinde Cizîr ile Kobanê kantonlarını birleştireceğini kaydetti. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çaykur önünde tek kişilik kota eylemi

SONRAKİ HABER

Hüda Kaya: Diyanet’ten önce Müslüman değil miydik?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...