29 Mayıs 2015 08:55

Adana'da Erdoğan teyakkuzu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’da bugün yapacağı miting için resmi kurumlar adeta teyakkuza geçti. Hemen hemen bütün kurumlara Cumhurbaşkanın posterinin bulunduğu pankartlar asılarak vatandaşlar 17.00’da İstasyon Meydanı’nda yapılacak mitinge davet edildi. (FOTOĞRAF: CİHAN)

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’da bugün yapacağı miting için resmi kurumlar adeta teyakkuza geçti.

Adana’da Valilik ve Kaymakamların yazı ve talimatları ile hareket eden idareciler Erdoğan’ın mitingine katılım sağlamak için toplantı icat ediyor, okulları yarım güne indiriyor.

Hemen hemen bütün kurumlara Cumhurbaşkanın posterinin bulunduğu pankartlar asılarak vatandaşlar 17.00’da İstasyon Meydanı’nda yapılacak mitinge davet edildi.

Milli Eğitim müdürlüklerinin özellikle birkaç gündür öğretmen ve öğrencilerin mitinglere götürülmesi konusunda yaptığı baskılar ortaya çıkarken, okullara da Cumhurbaşkanın pankartı asıldı. Adana’da Çukurova Piri Reis Anadolu Lisesi’nin duvarına asılan pankartla da öğrenciler mitinge davet edildi. Okulda ise gerginlikler yaşandığı, bazı öğrencilerin dağıtılan broşürleri yırtarak, okulda bunların dağıtılmasına ve pankart asılmasına tepki gösterdiği öğrenildi.

Öte yandan, Adana’da çadır kentte kalan Suriyeliler otobüslerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi için Uğur Mumcu Meydanı’na taşındığı ifade edildi. Bugün saat 17.00'da başlaması beklenen miting için 10 binden fazla Suriyelinin kaldığı ‘çadır kentten’ yaklaşık 120 minibüs ve otobüs kaldırıldı. Saat 14.30’da miting alanına taşınmaya başlanan Suriyeliler, program sonrası yine otobüslerle çadır kente getirilecek. (CİHAN)


ÖNCE TOPLANTI, SONRA MİTİNGE KATILIM

Volkan PEKAL
Adana

Adana Halk Eğitim Merkezi’nden bir öğretmen "29 Mayıs 2015 Cuma günü 15.00’te merkez binamızda usta öğretici toplantısı yapılacaktır. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanımız istasyon meydanında toplu olarak karşılanacaktır. Toplantıya katılım zorunludur. Yoklama alınacaktır” şeklinde bir telefon mesajı ile personeli mitinge çağırdı.

Yeşilevler İlkokulu Müdürlüğü ise “Valilik ve Kaymakamlık oluru ile” ibaresinin yer aldığı yazı ile okulun Cumhurbaşkanı’nın ziyareti nedeniyle öğlenci devrede 3 ders uygulamasının olacağını duyuruyor.

Bunlara benzer örneklerin Adana’da birçok okulda yaşandığını ifade eden Eğitim Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı okullara asılan miting afişlerinin ve mitinge katılım çabalarının öğretmenler arasında gerginliğe neden olduğuna dikkat çekti.

Birçok okulun kaynak sağlamak için kermes yapmak zorunda kaldığına dikkat çeken Akarsubaşı, kamu o kurumlarına yüzlerce afiş asıldı. İnsanları taşımak için araçlara para harcıyorlar. AKP’nin çerez parası diye adlandırdığı paralar okullara harcansa idareciler kaynak arama derdinde olmayacak” dedi. Bir saatlik iş bırakma eyleminde bile kendilerine soruşturmalar açıldığını dile getiren Akarsubaşı, “Yasal hakkımızı kullandığımızda bize soruşturma açanların miting için öğretmenleri miting alanlarına çağırması yasal mı?” diye sordu. Milli Eğitim’in miting için seferber olduğunu dile getiren Akarsubaşı, birçok okulun mitinge katılım için öğretmenler kurulu, eğitim gibi bahanelerle okulları yarım gün yaptığını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Erdoğan'ın miting afişleri hastaneye asıldı!

Erdoğan'ın mitingine gidene yüksek sözlü notu verilecek

Erdoğan mitingine Milli Eğitimden çağrı!

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: MİT'e, milli bankalarımıza, milli projelerimize saldırdılar

SONRAKİ HABER

KESK Van Şubeler Platformu: Seçimde tarafız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...