29 Mayıs 2015 08:53

Eşini 'intihara yönlendirmek'ten 28 yıl hapsi isteniyor

Adana’da eşinden gördüğü şiddet nedeniyle polise şikayetçi olduktan sonra, 7’nci kattan atlayarak intihar eden 19 yaşındaki Tuba Şahin’in ölümüne ilişkin dava Adana 23’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde başladı. Davada Şahin’i intihara yönlendirmek suçundan eşi 25 yaşındaki Mustafa Şahin hakkında 28 yıl hapis cezası isteniyor.

Paylaş

Adana’da eşinden gördüğü şiddet nedeniyle polise şikayetçi olduktan sonra, 7’nci kattan atlayarak intihar eden  19 yaşındaki Tuba Şahin’in ölümüne ilişkin dava Adana 23’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde başladı. Davada Şahin’i intihara yönlendirmek suçundan  eşi 25 yaşındaki Mustafa Şahin hakkında 28 yıl hapis cezası isteniyor.

İddiaya göre Mustafa Şahin eşinin ailesi ile görüşmesine izin vermeyerek genç kadına şiddet uygulamaya başladı. Tuba Şahin, geçen 23 Mart’ta merkez Seyhan ilçesindeki Denizli Polis Merkezi Amirliğine giderek eşinden şikayetçi oldu, ardından da aynı mahallede oturan ailesinin evine döndü. “Başıma bir iş gelirse sorumlusu eşim Mustafa ve ailesidir” diyen genç kadın aynı gün saat 01.00 sıralarında oturdukları apartmanın 7’inci katındaki evlerinin balkonundan atladı. Daha sonra Tuba Şahin’in ailesinin de şikayetiyle Mustafa Şahin hakkında ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Silahla tehdit’, ‘Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi’, ‘Hakaret’ suçlarından 28 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İNDİRİM SAVUNMASI: SEN ERKEK MİSİN DEDİ!

Duruşmada hakkındaki suçlamaları reddeden Mustafa Şahin, Tuba Şahin’in kendi ailesiyle sorunlarının bulunduğunu öne sürdü. Olay günü Tuba’nın babasının anjiyo olacağını bu nedenle ailesinin evine gitmek istediğini söyleyen Mustafa Şahin, saat 15.00’te işten eve geldiğinde Tuba Şahin’in ‘Sen adam mısın, erkek misin’ dediğini iddia etti. Tuba Şahin’in kendisine bıçak doğrulttuğunu ileri süren zanlı koca, polis çağırdığını ve Tuba Şahin’in karakola götürüldüğünü, daha sonra ailesinin karakola gelerek Tuba’yı çıkardığını, intihar olayının da o günün gecesi yaşandığını iddia etti. Mahkeme hakimi, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tuğçe Albayrak davasında reddi hakim talebi

SONRAKİ HABER

Zübeyir Aydar'ın babası yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...