29 Mayıs 2015 08:29

Ford Avrupa İşçi Temsilciliği, Otosan işçileri için harekete geçti

Ford'un bütün Avrupa’daki işletmelerini kapsayan Ford Avrupa İşçi Temsilciliği, Ford Avrupa yönetimine bir mektup yazarak, Türkiye’de hakları için günlerdir eylem yapan Ford Otosan işçilerinin taleplerinin bir an önce kabul edilmesini talep etti.

Paylaş

Ford'un bütün Avrupa’daki işletmelerini kapsayan Ford Avrupa İşçi Temsilciliği, Ford Avrupa yönetimine bir mektup yazarak, Türkiye’de hakları için günlerdir eylem yapan Ford Otosan işçilerinin taleplerinin bir an önce kabul edilmesini talep etti.

Merkezi Köln’de bulunan Ford Avrupa İşçi Temsilciliği adına gönderilen ve temsilcilik başkanı Martin Henning imzasını taşıyan mektupta, Ford Otosan işçilerinin yeterli ücret taleplerini reddetmenin gayri insanı ve gayrı ahlaki olduğuna dikkat çekildi.

‘FORD AVRUPA TEKELİ OTOSAN’I İKNA ETSİN’

Ford Otosan yönetiminin bir kerelik tazminatla sorunu geçiştirmek istemesini de eleştiren Ford Avrupa İşçi Temsilciliği, direnen işçilerin ücret konusundaki isteklerinin yerine getirilmesinin Avrupa genelinde geçerli olan üretim standartlarının da bir gereği olduğunu vurguladı. Direniş nedeniyle bazı işçilerin işten atılmakla tehdit edilmesinin de kabul edilemez olduğunu söyleyen Ford Avrupa İşi Temsilciliğinin mektubunda, Ford Avrupa yönetiminin en kısa zamanda harekete geçerek Ford Otosan yönetimini ikna etmesi isteniyor ve konunun takipçisi olunacağı da yer alıyor.

KÖLN FORD’TA SENDİKA TEMSİLCİLERİNDEN MESAJ

Ford Otosan işçileriyle ilgili bir dayanışma da Köln’deki Ford fabrikasından geldi. Yaklaşık 18 bin işçinin çalıştığı fabrikada IG Metall Köln Ford Sendika Temsilciliği adına B. Gruschka tarafından yapılan açıklamada, Ford Otosan işçilerinin haklı taleplerinin yanında oldukları, Ford Otosan yönetiminin bu talepleri kabul etmesi gerektiği belirtildi. Köln Ford İşçi Temsilcilerinden Ali Çiçek de, Türkiye'de Ford ve diğer metal işletmelerindeki işçi eylemlerini yakından izlediklerini belirterek, işçilerin haklı talepleri için verdikleri mücadelenin başarıya ulaşmasını diledi.

BREMEN ÇELİK İŞÇİLERİNDEN DAYANIŞMA

Türkiye’deki metal işçilerinin direnişine bir destek de Bremenli çelik işçilerinden geldi. Bremen'deki ArcelorMittal çelik işletmesinde 25 kadar sendika temsilcisinin imza attığı dayanışma mesajında, Türkiye'deki metal işçilerinin yalnız olmadığı belirtildi ve başlattıkları direnişe başarı dileklerinde bulunuldu. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Zabel bugünkü kadın sorununa referans olacak nitelikte’

SONRAKİ HABER

Özdemir: Erdoğan ve Merkel işbirliği içinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...