29 Mayıs 2015 07:49

Ölen kardeşinin yüzünün nakledildiği adamla tanıştı

21 yaşındaki kardeşi Joshua'ya üç yıl önce bir trafik kazasında kaybeden Rebekah Aversano, kardeşinin yüzünün nakledildiği Richard Norris'la tanıştı. Karşılaşma anında Rebekah Aversano, Norris'in yüzüne dokunarak 'Birlikte büyüdüğüm yüz' dedi.

Paylaş

ABD’de Rebekah Aversano isimli bir kadın, ölen kardeşinin yüzünün nakledildiği adamla tanıştı. Aversano’la yüz nakli yapılan Richard Norris’in yüzüne dokunması, duygusal anlar yaşattı. Rebeka Aversano’un, 21 yaşındaki kardeşi Joshua'ya üç yıl önce karşıdan karşıya geçerken bir araba çarpmış, Joshua hayatını kaybetmişti. Maryland’daki ailesi oğullarının yüzünü Richard Norris’e bağışladı.
BBC’nin haberine göre, Avustralya televizyonu Channel 9'un "60 Minutes Australia" programı tarafından kaydedilen buluşma bu hafta sonu yayımlanacak.
Virginia’da yaşayan Norris, 1997’de kazayla kendini vurduğunda 22 yaşındaydı. Kazadan sonra tanınmayacak hale gelen yüzü için 30’dan fazla ameliyat geçirdi. Ancak bu ameliyatlarda fazla başarı sağlanamadı. Aversano ailesinin bağışıyla, Norris yeni bir şans elde etti.

'DOKUNABİLİR MİYİM?'
Maryland Üniversitesi’nde Mart 2012’de tarihin en zor ameliyatlarından biriyle, Norris’e diş, çene dil kasları ve sinirler nakledildi. Yüz nakli ameliyatı 36 saat sürdü.
Şimdi 39 yaşında olan Norris karşılaşma sırasında Rebekah Aversano’ya teşekkür etti.
Aversano, "Norris’e önce dokunabilir miyim?” diye sordu.
Norris’in yüzüne dokunan Aversano ise daha sonra biraz geri çekildi "Birlikte büyüdüğüm yüz" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sepp Blatter yolsuzlukların gölgesinde yeniden başkan

SONRAKİ HABER

'Doğaya hunharca saldırıyorlar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...