29 Mayıs 2015 01:30

Tuzlugöl’de seçim hareketli geçiyor

Paylaş

Adnan KARATAŞ
Gökhan GÖK
Adana

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Adana’nın Ceyhan ilçesinde de seçim süreci hareketli geçiyor. Peki göze görünmeyen, yoksulların ve emekçilerin yaşadığı tüm renklerin bir arada bulunduğu Tuzlugöl Mahallesi’nde  seçim atmosferi nasıl?

AKP, CHP, MHP ve HDP’nin aktif olarak çalışma yürüttüğü mahallede halk ekonomik yönden sıkıntılar içerisinde bu durumdan dolayı kimileri CHP diyor, kimi HDP. CHP diyenler daha çok ekonomik vaatlerden dolayı, HDP diyenler ise hem ekonomik hem de etnik kimliklerinden dolayı HDP diyor. Ayrıca ekonomik sıkıntı çekenler çocuklarına iyi bir gelecek sunamadığı için gelecekte çocuklarının sıkıntı çekebileceğini düşünüyor.

Durum sadece bununla sınırlı değil. Yolların yapılmaması insanlar sıkıntıya sokuyor bu durumdan dolayı hem ilçe belediyesinden hem de büyükşehir belediyesinden halk şikayetçi. Aynı zamanda İlbeyli Beyteks tekstil fabrikasının kapanmasından dolayı mahallede işsizlik daha da artmış.

BİR KREDİ KARTINDAN ÇEKİP DİĞER KARTI ÖDÜYORUM

Tuzlugöl de kahvede oturup konuştuğumuz Mecit Alay seçimlerde CHP ye oy vereceğini söylüyor. Sebebini sorduğumuzda CHP’nin ekonomik vaatleri olduğunu ve kendisinin de emekli olduğu için ayda 700 TL  emekli maaşıyla geçinemediğini ev kirası ve faturalarını ödeyemediğini ay sonunu getiremeyip kredi kartına başvurduğunu bildiriyor. Artık kredi kartlarıyla da baş edemeyip başka bir karttan diğer kartın borcunu ödemekten usandığını söylüyor. 

Önümüzdeki seçimlerde HDP’ye oy vereceğini söyleyen Yalçın Sansarkan, inşaat işçisi olduğunu iş varken sigortasının olup iş yokken sigortasının olmadığını çalışınca da aldığı paranın yetmediğini söylüyor. Ayrıca evinin kira olduğunu ve işi olmadığı için ne yapacağını bilmiyor. İnsanca özgür bir yaşam için HDP ye oy vereceğini belirtiyor. 

‘BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTEMİYORUM’

Seçimlerde HDP’ye oy vereceğini söyleyen Salih Dinçer AKP’nin tek başına iktidar olmaması için ve başkanlık sistemine karşı olduğu için HDP’ye oy vereceğini ayrıca kendisinin Kürt olduğunu ve kendi kimliğini tek savunan partinin HDP olduğunu bildiriyor. Çocuklarımızdaki fırsat eşitsizliği bizim çocuklarımızı kötü yola sürüklüyor diyor.

Emekli olan Zekeriya Baral ise maaşının yetmediğini ay sonunu getiremediğini bildiriyor. Seçimlerde ekonomik vaatlerden dolayı CHP’ye oy vereceğini söylüyor. Ayrıca emeğinin karşılığını almadığı için stres ve bunalıma giriyorum diyor.

Mahallede esnaf olan Halil Aydın HDP’ ye oy vereceğini sebebini sorduğumuzda da ezilen kimlikleri savunması olduğunu söylüyor. Bu güne kadar AKP’ye oy verdiğini ama Kobanê’de yaşanan IŞİD barbarlığına karşı AKP’nin sessiz kalmasından dolayı AKP’ye değil HDP’ oy vereceğini ve yıllardır kardeşlik adına aldatıldığını söylüyor. 

ÖNCEKİ HABER

Oy vereceğiz, oylarımıza sahip çıkın!

SONRAKİ HABER

Çorlu’da emekçilerin gündemi geçim derdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...